Logo Realitatea.md

Alege viața fără droguri! Șeful IGP: Este o campanie care vrea să sensibilizeze întreaga societate (VIDEO)

09 Noiembrie 2018, 17:03 // Societate

Alege viața! Inspectoratul General al Poliției, sub egida Comisiei Naționale Antidrog, în parteneriat cu A.O. „Inițiativa Pozitivă”, INODC Moldova, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita”, cu suportul financiar al UNICEF Moldova din sursele Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, a lansat o amplă campanie națională de prevenire a consumului de droguri.

Foto simbol

Mesajul este adresat tinerilor cu vârsta de 15-24 de ani,  în rândul cărora se atestă o creștere a consumului de tutun, alcool, dar și a drogurilor. Apariția substanțelor noi cu proprietăți psihoactive (SNPP), comercializate sub numele de „droguri legale” sau „etnobotanice” și accesibilitatea cu care se pot procura (preț scăzut, etc.)  a influențat foarte mult preferințele tinerilor, ceea ce este un nivel îngrijurător.

Scopul campaniei este conştientizarea atât a populaţiei generale, cât şi a grupurilor de risc asupra efectelor drogurilor, în general, şi a substanţelor noi cu proprietăţi psiho-active, în special şi a rolului modalităţilor sănătoase de petrecere a timpului liber ca alternative la consumul de droguri.

Campania vine să sensibilizeze tinerii și întreaga societate despre riscurile aferente consumului de droguri în general și a celor de tip nou, în special. Dragi tineri, copii, părinți: în calitate de șef al Poliției Naționale dar și de părinte, declar, îmi doresc ca voi toți să duceți un mod de viață sănătos, în lumină, nu în întuneric și în lumea drogurilor. Ne dorim să nu ajungeți la medici, mai rău, după gratii sau să vă pierdeți viața. Spuneți NU consumului de droguri și Alegeți Viața!”, a menționat șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari.

În cadrul evenimentului a fost lansat un spot social „ALEGE VIAȚA!” care urmează să fie recomandat televiziunilor pentru a susține campania. Aceasta va fi implementată pe o perioadă de 6 luni, iar obiectivele acesteia vor fi atinse prin desfășurarea, la nivel național, a următoarelor activități:

- Crearea grupurilor mixte formate din polițiști, asistenți sociali, medici, profesori, reprezentanți ai APL pentru desfășurarea în școli cu elevi, părinți, discuții libere  despre riscurile și urmările consumului a acestor  droguri de tip nou.

- Organizarea dezbaterilor publice cu tematica antidrog, în fiecare raion din țară.

- Implimentarea  activităților de tip SafeNights, care vor promova campania în locurile de agrement din toată țara, în perioada vacanțelor școlare și zilelor de odihnă.

- Realizarea mai multor concursuri naționale de artă, creație, inovație, graffiti cu mesaj antidrog, adresat elevilor din învățământul liceal.

- Promovarea liniei fierbinți antidrog.

Citeste tot despre: alege viața, campanie, droguri, poliţie
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile