Logo Realitatea.md

Alegeri parlamentare noi: Candidații PUN și PCRM înregistrați la Nisporeni, iar cei ai ACUM, PDM și un independent - în suburbiile Chișinăului

18 Septembrie 2019, 14:40 // Stiri

Candidații PCRM și PUN, Ion Țugulea și Ana Guțu, au fost înregistrați în calitate de candidați la funcția de deputat în circumscripția uninominală nr.17 Nisporeni, iar în circumscripția uninominală nr.3 Chișinău, suburbii, au fost înregistrați oficial candidații înaintați de Blocul electoral „ACUM”, Vasile Năstase, Partidul Democrat, Veaceslav Nedelea, și generalul Nicolae Alexei, care candidează independent.

Conform hotărârii CECEU nr.17 din 16 septembrie, candidatul Partidului Unității Naționale la funcția de deputat din circumscripția Nisporeni, Ana Guțu, a prezentat 21 de liste de subscripție cu semnăturile a 437 de susținători. Materialele au fost verificate și s-a dovedit că „corescpund rigorilor Codului Electoral”, astfel, luându-se decizia de înregistrare a acesteia.

Tot pe 16 septembrie a fost luată decizia privind înregistrarea în cursa electorală a candidatului Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Ion Țugulea. Acesta a prezentat la CECEU nr.17 32 de liste de subscripție completate cu semnăturile a 602 susținători.

În circumscripția uninominală nr.33, candidatul independent Nicolae Alexei a depus pe 7 septembrie la CECEU nr.33, 31 liste de subscripție cu 710 semnături ale susținătorilor. Astfel, la data de 13 septembrie s-a luat decizia privind înregistrarea candidatului la funcția de deputat.

Tot pe 13 septembrie a fost luată și hotătârea privind înregistrarea în cursa electorală a candidatului „Năstase Vasile-Andrei”, așa cum figurează acesta în actele înaintate la CECEU nr.33, din partea Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”. Deși limita maximă de semnături care pot fi prezentate de candidat este de o mie, acesta a prezentat 40 de liste de subscripție cu semnăturile a 1.157 de susținători.

În aceeași zi, CECEU nr.33 a luat și hotărârea cu privire la înregistrarea în cursa electorală a candidatului Partidului Democrat din Moldova, Veaceslav Nedelea. El a prezentat 27 liste de subscripție completate, conținând 745 de semnături ale susținătorilor.

În celelalte circumscripție nu se atestă alți candidați înregistrați.

Astfel, până acum, în circumscripția uninominală nr.17, Nisporeni au fost înregistrați oficial Ghenadie Verdeș (PDM), Pavel Artamonov (PSRM), Ion Terguță (Blocul ACUM), Ana Guțu (PUN) și Ion Țugulea (PCRM).

În circumscripția uninominală nr.33, Chișinău, suburbii au fost înregistrați candidații Svetlana Popa (PSRM), Nicolae Alexei (candidat independent), Vasile Năstase (Blocul ACUM) și Veaceslav Nedelea (PDM).

În circumscripția uninominală nr.48, mun. Tiraspol și Bender a fost înregistrat doar Vitalii Eftodiev (PSRM).

Nu în ultimul rând, în circumscripția uninominală nr.50, la vest de Republica Moldova au fost înregistrați candidații Vitalia Pavlicenco (PNL), Galina Sajin (Blocul ACUM), Ion Dron (candidat independent) și Carolina Panico (candidat independent).

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8273 0.9922%
USD USD 16.9565 0.5688%
RUB RUB 0.2148 -0.9682%
RON RON 4.0680 1.0332%
UAH UAH 0.5991 0.4696%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile