Logo Realitatea.md

Alexandr Slusari cere convocarea ședinței Parlamentului pentru ziua de joi. „Din 100 de deputați 98 au fost testați negativ” (DOC)

02 Iunie 2020, 10:47 // Politica

Vicepreședintele Parlamentului Alexandr Slusari solicită președintelui legislativului Zinaida Greceanîi convocarea Biroului Permanent pentru ziua de miercuri, 3 iunie, și a ședinței plenare pentru ziua de joi, 4 iunie. Asta în condițiile în care, potrivit lui „din 100 de deputați 98 au fost testați negativ”, iar „la 4 iunie expiră 14 zile de la ultima ședință a Parlamentului”, atunci când s-a aflat despre infectarea deputatului democrat Eugeniu Nichiforciuc.

„Este necesar prompt să deblocăm asistența financiară din partea UE. Să aprobăm,un proiect multașteptat de producătorii autohtoni, legat de prezența lor în rețelele de supermarketuri. Să rezolvăm problema circumstanțelor de forța majoră pentru antreprenori, care au suferit în urma restricțiilor sanitare. Să creăm comisia parlamentară de anchetă pe actele de corupție și îmbogățire ilicită a lui Igor Dodon.

În acest context, membrii Biroului Permanent din partea Platformei DA au întocmit un demers cu solicitarea convocării BP pentru miercuri. Dacă avem 1/3 din semnături, vom depune azi solicitarea la Secretariat”, a scris Alexandr Slusari pe pagina sa de Facebook, atașând și demersul în adresa Zinaidei Greceanîi semnat deocamdată doar de el și deputata Maria Ciobanu.

Nu în ultimul rând, vicepreședintele Parlamentului a menționat că „este foarte suspect că imediat cănd fracțiunea noastră cere reluarea ședințelor legislativului, apare un infectat asimptomatic în Parlament din partea Platformei DA”.

„Insistăm ca persoanei, pretins infectate, i se permite să facă un test repetat în altă instituție medicală. Sper foarte mult ca sistemul de testare la COVID-19 nu este folosit în scopuri politice, mai ales în vederea blocării activității legislativului”, a mai menționat el.

Vedeți și: Deputații, trimiși în autoizolare de azi și până prezintă testul negativ la COVID-19. Cel puțin un ales al poporului ignoră dispoziția (22 mai)

Încă un angajat al Parlamentului, depistat pozitiv cu noul coronavirus. Despre cine ar fi vorba

Foto: facebook.com/alexander.slusari

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile