Logo Realitatea.md

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS

10 Decembrie 2019, 13:01 // Actualitate

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a numit, azi, un nou procuror-șef interimar la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), după ce Dorin Compan a fost transferat din funcția respectivă la Procuratura Anticorupție. Astfel, în locul lui Compan, a fost numit Ion Caracuian, procuror-șef al Secției Combaterea Torturii a Procuraturii Generale (PG).

Potrivit Anticorupție.md, interimatul lui Dorin Compan la șefia PCCOCS a fost sistat, începând de marți. 

Procuratura Generală a anunțat luni, prin intermediul unui comunicat despre două dispoziții semnate de Alexandr Stoianoglo privind efectuarea de către două grupuri de procurori special desemnați a unui control complex al activității procuraturilor specializate – Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Obiectivele controalelor constau în verificarea și evaluarea activității acestor două unități specializate ale procuraturii pe toate dimensiunile de competență, conform unor indicatori concreți, menționați în dispoziții pentru perioada 2016 – prezent.

Vedeți și:

Încă unul! După Viorel Morari, și șeful interimar al PCCOCS, Dorin Compan, suspendat din funcție

(update) Activitatea PCCOCS și Procuraturii Anticorupție, în vizorul procurorului general. Viorel Morari, suspendat din funcție

Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.4543%
USD USD 16.6157 -0.1652%
RUB RUB 0.2261 0.2661%
RON RON 4.0694 0.4443%
UAH UAH 0.6000 0.1335%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile