Logo Realitatea.md

Alexandr Stoianoglo, înaintat de CSP președintelui Igor Dodon pentru funcția de procuror general

28 Noiembrie 2019, 18:46 // Actualitate

Alexandr Stoianoglo este candidatul propus de Consiliul Superio al Procurorilor către președintele Igor Dodon pentru a fi numit în funcția de procuror general. Potrivit CSP, acesta a acumulat 74,22 de puncte, care este cel mai mare din cei patru candidați preselectați anterior de Ministerul Justiției.

Foto: Adevărul.ro

După cum a anunțat președinta CSP, Angela Motuzoc, punctajul acumulat de Alexandr Stoianoglo (74,22) este cel mai mare dintre cei patru candidați preselectați.

Astfel, candidații au obținut următoarele rezultate:

  • Oleg Crâșmaru - 57,84 puncte;
  • Vladislav Gribincea - 67,45 puncte;
  • Veaceslav Soltan - 59,73 puncte;
  • Alexandr Stoianoglo - 74,22 puncte.

Reieșind din rezultatele enunțare, membrii CSP au votat unanim pentru înaintarea rezultatelor concursului președintelui Igor Dodon la funcția de procuror general.

Atât media punctajelor obținute de candidați, cât și probele audio și video ale interviurilor vor fi publicate pe pagina CSP.

Vedeți și: Stoianoglo, după interviul CSP: „Așa cum un stomatolog nu poate fi chirurg, nu orice jurist poate fi procuror general. Eu sunt cel mai indicat” (VIDEO)

„Fiecare candidat a avut șanse egale pentru a câștiga și, după cum este și normal, un concurs este finisat cu un câștigător”, a declarat Angela Motuzoc presei după luarea deciziei.

Potrivit ei, hotărârea va fi redactată și transmisă președintelui Republicii Moldova. Legislația însă nu prevede un termen în care șeful statului să ia o decizie privind numirea procurorului general, fiind prevăzut un termen doar în cazul în care Igor Dodon nu ar fi de acord cu candidatura înaintată.

Întrebată prin ce s-a evidențiat Alexandr Stoianoglo, președinta CSP a evitat să ofere un răspuns, menționând că „fiecare dintre membrii CSP a evaluat rezultatele care au fost în cadrul interviului și deja este secretul deliberării”.

„A fost o zi destul de lungă și un proces de înaltă valoare, un exercițiu pe care l-am finisat azi”, a mai menționat Motuzoc, mulțumind reprezentanților presei pentru faptul că au avut răbdarea de a aștepta rezultatele.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile