Logo Realitatea.md

Alexandru Tănase și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Justiției

11 Martie 2018, 10:12 // Actualitate

Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, și-a anunțat demisia. Asta după ce în presă a apărut o presupusă interceptare telefonică dintre Tănase și Platon. Astfel, ministrul a menționat că nu a preluat portofoliul de ministru pentru a deveni țintă electorală. Anunțul a fost făcut prin intermediul rețelelor de socializare. 

Foto simbol

„Dragi colegi și prieteni,

Am acceptat demnitatea de ministru al Justiție pentru a promova reforme pe domeniul justiției fiind conștient de complexitatea și dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activități politice, cu atât mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni țintă electorală. Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcție de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică. 

Pentru mine a fost o adevărată onoare, ca mai bine de un deceniu să-mi servesc poporul țării mele în funcția de parlamentar, membru al guvernului și judecător constituțional. Vreau să mulțumesc Premierului Pavel Filip pentru încrederea acordată și colegilor miniștri din Guvern cu care am avut o colaborare frumoasă, în binele oamenilor din Republica Moldova”, a scris Alexandru Tănase.

De menționat că decizia lui Tănase a fost generată de apariția în presă a convorbirii telefonice cu omul de afacere, Veaceslav Platon. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1323 -0.0149%
USD USD 17.8914 -0.0011%
RUB RUB 0.2809 0.4290%
RON RON 4.2277 -0.0166%
UAH UAH 0.6698 0.4951%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile