Logo Realitatea.md

Alina Russu dezvăluie cât vor costa alegerile locale din mai și unde vor ajunge banii alocați (VIDEO)

24 Aprilie 2018, 23:05 // Politica

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a explicat ce sumă va fi alocată pentru organizarea alegerilor locale ce urmează să se desfășoare în luna mai, atât în Capitală, cât și în alte șase localități. Potrivit ei, suma a fost stabilită în urma unor calcule realizate de CEC pentru două scrutine. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Foto: CIJM

„Atunci când suntem solicitați pentru a începe procedura de organizare a alegerilor, prima acțiune pe care noi o realizăm identificarea și aprobarea devizului de cheltuieli. Respectiv, pentru organizarea alegerilor locale în cele 7 localități a fost identificat un buget de aproximativ 22 de milioane de lei. Noi facem calculele și pentru al doilea scrutin”, a declarat Russu.

Potrivit ei, CEC planifică realizarea tuturor acțiunilor, astfel, se organizează alegerile în primul tur și dacă nu este ales nici un candidat, atunci în două săptămâni se organizează turul doi: „Dacă rămân bani în buge care nu au fost utilizați pentru procesul electoral deplin, atunci sigur că acești bani rămân în bugetul statului”

Aceasta a ținut să explice de ce urmează să fie organizate alegerile candidaților pentru termen de un an, finanțate din bugetul statului: „Dacă mandatul unui ales local, fie că vorbim de un primar sau consilier, devine vacant din anumite considerente, atunci se organizează alegeri și se alege persoana doar pentru rămasă a mandatului de 4 ani”. 

Realitatea.md amintește că alegerile locale noi în municipiile Chișinău și Bălți vor avea loc la data de 20 mai curent.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile