Logo Realitatea.md

Alte pachete suspecte au fost descoperite în Marea Britanie! De această dată, în universități

07 Martie 2019, 09:01 // În lume

Poliţia a evacuat două universităţi din Marea Britanie, miercuri, din cauza unor pachete suspecte, la o zi după ce pachete cu dispozitive explozive au fost trimise la trei locaţii din Londra, relatează Reuters, citat de News.ro.

Foto simbol: sputniknews.com

Poliţia din estul Angliei a informat că a evacuat Universitatea din Essex după ce a primit un apel privind un pachet suspect. Au fost chemate echipaje de dezamorsare a bombelor.

În Scoţia, Universitatea din Glasgow a transmis că mai multe clădiri ale instituţiei au fost închise iar cursurile au fost anulate după ce un pachet suspect a fost găsit în camera de primire a poştei. Politia a anuntat că acesta a fost detonat.

„Pachetul nu a fost deschis şi nimeni nu a fost rănit”, a declarat ofiţerul Steve Johnson.

„Serviciile de urgenţă au fost puse la curent iar mai multe clădiri au fost evacuate ca măsură de precauţie. A fost efectuată o detonare controlată a unui dispozitiv în această după-amiază”, a adăugat el.

„Este prea devreme ca să ştim dacă există o legătură” cu pachetele descoperite în Londra, a precizat Johnson.

Poliţia a recomandat ca aceste clădiri să fie închise pentru restul zilei, însă nu a oferit mai multe detalii privind pachetele.

Forţele anti-terorism din Marea Britanie investighează între timp trei pachete care conţin dispozitive explozive găsite la aeroporturile Heathrow şi London City, precum şi la staţia Waterloo.

Pachetele poştale aveau timbre irlandeze, iar poliţia irlandeză colaborează cu ofiţerii britanici anti-terorism în investigaţie, conform Sky News.

VEZI ȘI:

Colete explozive au fost găsite în puncte-cheie ale Londrei. Unul dintre ele a luat foc

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile