Logo Realitatea.md

Ambasada Italiei vine cu informații cu privire la gestionarea răspândirii coronavirusului în Italia

27 Februarie 2020, 17:50 // Actualitate

Guvernul Italiei acordă urgenței epidemiologice provocate de noul virus COVID-19 un răspuns prompt și bazat pe maxima transparență și claritate în raport cu comunitatea națională și partenerii internaționali, așa cum este recunoscut atât de Organizația Mondială a Sănătății, cât și de Uniunea Europeană. Despre aceasta afirmă Ambasada Italiei la Chișinău într-o informație cu privire la gestionarea răspândirii Coronavirusului în Italia.

Potrivit misiunii diplomatice, Italia colaborează cu statele vecine pentru elaborarea protocoalelor armonizate și planurilor de acțiune comune pentru controlul persoanelor care intră în respectivele țări.

„Asistăm la o răspândire îngrijorătoare a știrilor neexacte și alarmante despre situația sanitară din Italia, ceea ce nu reflectă realitatea unui fenomen contagios, care rămâne totuși destul de limitat la unele zone din interiorul câtorva regiune”, se arată în comunicatul Ambasadei Italiei.

Zonele în care au fost luate măsuri restrictive sunt doar două: una în regiunea Lombardia și alta în regiunea Veneto, și ele reprezintă doar 0,05% din suprafața totală a teritoriului Italiei.

În ceea ce privește celelalte cazuri, ce au legătură cu cele două focare sus menționate, în localitățile respective au fost luate măsurile necesare în funcție de gravitatea situației, cum ar fi închiderea școlilor sau suspendarea evenimentelor sportive și culturale, în special cu titlu de prevenție.

Ambasada Italiei rămâne la dispoziție pentru date actualizate despre numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Italia.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1288 0.0353%
USD USD 18.6369 1.1331%
RUB RUB 0.2437 3.7905%
RON RON 4.1677 0.0312%
UAH UAH 0.6846 2.3471%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile