Logo Realitatea.md

Ambasada SUA din China a emis o alertă medicală în urma apariţiei unor simptome inexplicabile de sănătate la mai mulți diplomați

08 Iunie 2018, 12:31 // În lume

Ambasada Statelor Unite din China a emis astăzi o nouă alertă privind apariţia unor probleme inexplicabile de sănătate care au dus la evacuarea a mai multor angajaţi americani, care lucrau la un consulat dintr-un oraş aflat în sudul ţării, relatează site-ul postului ABC.

Foto: româniatv.ro

Angajaţii americani din China au fost încurajaţi să se prezinte de urgenţă la medici, în cazul în care prezintă „simptome neobişnuite, inexplicabile, probleme ale simţurilor sau alte probleme de sănătate". Alerta a fost emisă după ce mai mulţi angajaţi care lucrau la consulatul SUA din Guangzhou au prezentat probleme de sănătate. Autorităţile sunt îngrijorate că problemele medicale care au început în Cuba, în anul 2016, s-ar fi putut extinde spre alte ţări. China susţine că nu deţine nicio informaţie privind această problemă.

Purtătoarea de cuvând al Departamentului de Stat, Heather Nauert, a declarat că „mai mulţi indivizi" au fost aduşi înapoi în Statele Unite, fără a specifica numărul de persoane afectate. Alerta de astăzi avertizează oamenii să fie atenţi la simptome de „ameţeală, dureri de cap, tinitus, oboseală, probleme cognitive, probleme vizuale, pierderea auzului sau insomnie".

Amintim că, în urmă cu doi ani, angajaţii americani din Cuba au început să se plângă că auzeau sunete ciudate şi inexplicabile, ceea ce a făcut autorităţile americane să se teamă că ar putea fi vorba de un atac sonic.

Întrebată de recentele incidente, purtătoarea de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, a declarat că Statele Unite nu au discutat această problemă cu Beijingul. „Dacă SUA ne va contacta în mod formal, China va continua investigaţiile necesare într-o manieră responsabilă şi va menţine comunicarea şi cooperarea cu SUA", a declarat Hua Chunying.

Incidentele din China afectează unul dintre cele mai importante consulate ale Statelor Unite în regiune. Consulatul din Guangzhou a fost deschis la câteva luni după stabilirea relaţiilor diplomatice între Washington şi Beijing, în anul 1979.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.0000%
USD USD 16.6157 0.0000%
RUB RUB 0.2261 0.0000%
RON RON 4.0694 0.0000%
UAH UAH 0.6000 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile