Logo Realitatea.md

Ambasadorul Gudsi Osmanov: „Poporul azer scrie astăzi noi pagini de istorie”

22 Octombrie 2020, 15:59 // Politica

„Poporul azer scrie astăzi noi pagini de istorie”. Declarația aparține ambasadorului Azerbaidjanului în Republica Moldova, Gudsi Osmanov, care a venit cu un mesaj complex pe contul său de Facebook despre situația cu Armenia. Publicăm mesajul integral al diplomatului mai jos.

Oamenii din Azerbaidjan, împreună cu armata victorioasă condusă de comandantul-șef, președintele Republicii Azerbaidjan Ilham Aliyev scrie astăzi pagini noi de istorie. Istoria victoriei asupra inamicului, asupra ocupantului. Pas cu pas soldații noștri elibereaza pământul lor de ocupație. Înca un pic și adevăratul stăpân se va întoarce acasă - aproximativ 1 milion de refugiați azeri forțați și persoane strămutate.

Inamicul care ne-a ținut pământurile sub ocupație de aproape 30 de ani vede puterea
armatei azere pe câmpul de luptă și este învins. Luptăm pe pământurile noastre, ne apărăm plaiul nostru și acest lucru a fost recunoscut de întreaga comunitate mondială. Eliberarea de invadatori a fiecarui sat,
fiecare oraș, fiecare înălțime strategică necesită un mare profesionalism, curaj eroism. Și armata noastră este exact așa, își sacrifică viața pentru a-și proteja țara. 

Inamicul insidios ne bombardează regulat așezările, în fiecare zi ale noastre orașele și satele din prima linie sunt bombardate. Cel mai mult au atacat Regiunea Terter, Agdam, Goranboy, Agjabedi, Barda. Dar ocupanții inamici nu se opresc cu aceasta. Ca urmare a unui atac cu racheta nemiloasă asupra celui de-al doilea oraș cel mai populat din Azerbaidjan - Ganja, situat departe de câmpul de luptă, au murit civili - copii, femei, bătrâni. Inamicul vizează nu ținte militare, ci zone rezidențiale, arătând astfel esența lor fascistă Comit în fața întregii lumi o crimă împotriva populației civile care încalcă Convenția de la Geneva. Chiar astazi orașele pașnice din Azerbaidjan - Gabala, Siyazan, Kurdamir au fost atacate de rachete balistice.

Întreaga lume vede de la ce inamic insidios și brutal Azerbaidjanul își eliberează ținuturile natale.
Au crezut că ne vom răzbuna și le vom răspunde tot in asa fel. Dar Azerbaidjanul nu va atinge populația civilă din Armenia nu se va lăsa la nivelul lor și nu le va permite să pună în aplicare planul lor viclean pentru a implica în conflict alte tari. Le-am răspuns pe câmpul de luptă și vom continua să facem acest lucru.

O serie de orașe și sate au fost deja eliberate de ocupația inamicului. Fiecare zi vine veste bucuroasă de la conducere. În fiecare zi steagul nostru este arborat peste o nouă așezare. Iată puterea Azerbaidjanului, poporului azer. Aceste meleaguri sunt ale poporului nostru, aceste meleaguri sunt Azerbaidjanul. Karabakh este Azerbaidjanul!”, este mesajul ambasadorului.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6492 0.4627%
USD USD 17.2530 0.0853%
RUB RUB 0.2270 0.3981%
RON RON 4.2391 0.4955%
UAH UAH 0.6040 -0.1158%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile