Logo Realitatea.md

Ambasadorul Japoniei, Masanobu Yoshii, pe final de mandat! A fost decorat de Igor Dodon cu „Ordinul de Onoare”

20 Ianuarie 2020, 18:14 // Actualitate

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, își încheie misiunea diplomatică în țara noastră. Cu acest prilej, președintele Igor Dodon l-a decorat pe diplomatul nipon cu „Ordinul de Onoare”.

foto: facebook.com/dodon.igor1

Distincția i-a fost acordată „în semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare moldo-nipone și pentru sprijinul acordat acţiunilor social-economice în Republica Moldova”.

În cadrul întrevederii de rămas-bun, președintele Igor Dodon a salutat amplificarea relațiilor moldo-nipone în ultimii ani în toate domeniile de interes comun și i-a mulțumit diplomatului nipon pentru „atitudinea și responsabilitatea de care a dat dovadă pe parcursul îndeplinirii misiunii sale”.

„Am remarcat că datorită activității sale, Japonia a devenit al treilea cel mai mare partener de asistență, după UE și SUA. Cu contribuția dlui Masanobu Yoshii au fost implementate peste 20 de proiecte importante în domenii precum: agricultura, educație, sănătate, mediul de afaceri ș.a. A fost acordată asistență în dotarea Bibliotecii Naționale, modernizarea infrastructurii stațiilor de pompieri, modernizarea spitalelor din localitățile rurale, crearea locurilor de muncă etc.

Am pledat pentru consolidarea cooperării reciproc avantajoase, exprimînd interes pentru atragerea investițiilor nipone în economia Moldovei.

I-am urat succes diplomatului în activitatea sa de mai departe, exprimîndu-mi încrederea că odată cu numirea noului ambasador dinamica pozitivă a relațiilor de colaborare va continua”, a mai menționat Igor Dodon în mesajul său publicat cu acest prilej.

Foto: facebook.com/dodon.igor1

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile