Logo Realitatea.md

Ambasadorul UE la Chișinău a venit cu un mesaj după reținerea șefului PA, Viorel Morari. „Urmărim foarte atent ...”

12 Ianuarie 2020, 10:02 // Actualitate

Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova a venit cu un mesaj, după ce șeful Procuraturii Anticorupție, Viorele Morari, a fost reținut oamenii legii, fiind bănuit de fals în acte publice și abuz în serviciu.

„Urmărim foarte atent ce se întâmplă în justiția din Moldova. În ultimele luni, procurorii anticorupție au făcut mai mulți pași importanți în cele mai importante investigații penale. Moldova are nevoie de ofițeri, procurori și judecători hotărâți și independenți, care sunt gata să dea rezultate reale în lupta împotriva corupției. Oamenii moldoveni merită să trăiască liberi de corupție, protejați de instituții în care pot avea încredere în sfârșit”, este mesajul Ambasadorului UE, scris pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care fusese înlăturat temporar din funcție printr-un ordin al procurorului general, Alexandru Stoianoglo, a fost reținut în seara zilei de 10 ianuarie, pentru 72 de ore, fiind bănuit într-un dosar legat de fals în acte publice și abuz în serviciu.

VEZI ȘI:

Astăzi este programată punerea lui Viorel Morari sub învinuire. Detalii de la Procuratura Generală

Viorel Morari a fost reținut de oamenii legii. A fost plasat în arest pentru 72 de ore în baza unei plângeri depusă de Plahotniuc

Ce spune procurorul general, Alexandr Stoianoglo, despre reținerea lui Morari. „Dosarul a fost deschis la solicitarea mea”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 -0.1732%
USD USD 17.0468 0.0540%
RUB RUB 0.2217 0.3167%
RON RON 4.1385 -0.1255%
UAH UAH 0.6030 0.0166%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile