Logo Realitatea.md

Ambuteiaje și nervi întinși la maxim! Protestul a paralizat traficul rutier din Chișinău (FOTO/VIDEO)

26 Iunie 2018, 10:43 // Actualitate

Din cauza protestelor care au continuat şi astăzi în fața Primăriei municipiului Chișinău, circulația în centrul Capitalei, în special bulevardul central Ștefan cel Mare, a fost restricționată timp de câteva ore. Locuitorii Capitalei s-au arătat nemulțumiți, în special pentru faptul că nu au fost anunțați despre modificările din circulaţia transportului.

Mai mulți locuitori ai Capitalei s-au adunat în această dimineață, începând cu ora 07.30, pentru a protesta împotriva deciziilor de anulare a voturilor de la scrutinul din 3 iunie, adoptate de Judecătoria Chișinău, Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție.

Protestatarii, în frunte cu primarul ales Andrei Năstase, au încercat să forțeze intrarea în Primărie, dar au fost împiedicați de cordonul de polițiști.

Manifestația a creat disconfort pentru unii cetățeni care așteptau disperați în stații, pentru a ajunge la muncă.

”Orașul Chișinău a fost paralizat din cauza protestului organizat de Andrei Năstase și Maia Sandu. Marile artere au fost blocate, iar circulația transportului public este restricționată în centru. Oamenii nu pot să ajungă la muncă, așteaptă disperați în stații. Nimeni nu i-a anunțat, cum se poate așa ceva?!”, este mesajul unui locuitor al Capitalei trimis la adresa redacției StireaTA.md.

Nemulţumiţi, şoferii au aşteptat zeci de minute blocaţi în trafic. Spre ora 10.00, Serviciul ”InfoTrafic” al INP a informat că circulația transportului rutier a fost reluată pe bd. Ștefan cel Mare.

Poliția a îndemnat conducătorii auto să se conformeze indicaţiilor agenţilor de patrulare, să păstreze distanța de deplasare între autovehicule, să nu staționeze vehiculul în locurile în care creează obstacole în trafic, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la respectarea Regulamentului circulației rutiere.

Între timp, Maia Sandu și Andrei Năstase au anunțat că vor reveni cu detalii despre acțiunile care urmează.

Amintim că în seara zilei de ieri, 25 iunie, Curtea Supremă de Justiţie a menţinut în vigoare decizia Curţii de Apel Chişinău și a Judecătoriei municipiului Chișinău de invalidare a alegerilor locale noi ale primarului de Chișinău.

Ca și în zilele trecute, mai multe persoane au scandat împotriva invalidării mandatului lui Andrei Năstase. Protestul s-a desfășurat în fața CSJ mai bine de șapte ore, circulația transportului rutier de pe bd. Grigore Vieru fiind sistată în ambele direcții, cu redirecționarea pe străzile adiacente, cu excepția transportului electric urban. 

CITEȘTE ȘI:

Ex-primarul capitalei Dorin Chirtoacă, supărat pe CSJ și pe protestatari: „Dacă nu ne unim cu toții, fără să monopolizăm protestele...”

(DOC) Încheierea CSJ privind nevalidarea alegerilor! Cum și-au argumentat magistrații decizia de a păstra hotărârea instanței inferioare

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, se arată dezamăgit de decizia CSJ

Ambasada SUA la Chișinău a venit cu o reacție la decizia CSJ de a nu valida alegerile locale noi din capitală

Purtătorul de cuvât al PDM, Vitalie Gămurari, comentează decizia CSJ: „Hotărârea a fost adoptată și, place ea ori nu...”

(UPDATE) Alegerile locale din Chișinău rămân nevalidate. Protestatarii se vor aduna mâine-dimineață, în fața Primăriei: „Nu este o glumă” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.0986 -0.3491%
USD USD 17.6421 -0.2392%
RUB RUB 0.2766 -0.6109%
RON RON 3.9935 -0.6221%
UAH UAH 0.7232 0.0692%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile