Logo Realitatea.md

Amendamente la bugetul României pentru finanțarea proiectelor de la noi. Leancă: Prima acțiune comună PPEM-PRO România

12 Februarie 2019, 08:09 // Politica

Președintele PPEM, Iurie Leancă, a participat la conferința de presă a Partidului PRO România de la București privind amendamentele care vor fi propuse de echipa condusă de Victor Ponta pentru proiectul bugetului pentru 2019 care va fi dezbătut în Parlamentul României.

Potrivit liderilor PRO România, direcțiile prioritare ale amendamentelor propuse vizează susținerea financiară a proiectelor socio-culturale din Republica Moldova, se arată într-un comunicat emis presei.
 
Astfel, circa 11 miloane de euro sunt propuse pentru continuarea programului de renovare a grădinițelor și școlilor din Republica Moldova, pentru repararea Teatrul Național "Mihai Eminescu", finalizarea lucrărilor de reparație a Sălii cu Orgă din Chișinău și a Teatrului B.P.Hasdeu din Cahul, dar și pentru renovarea clădirii istorice (actualul sediu al AMTAP) unde, în 1918, Sfatul Țării a votat Actul Unirii.
 
În cadrul conferinței, Iurie Leancă a declarat că susținerea de către deputații români a amendamentelor propuse de PRO România va contribui la realizarea dezideratului comun: integrarea românilor de pe ambele maluri ale Prutului.
 
"Avem nevoie de politici convergente și acțiuni sincronizate între cele două capitale române. Suntem în plină campanie electorală în Republica Moldova. Din păcate, forţe revanșarde interne, mă refer la socialişti, susţinuţi de cei din afară, continuă să manipuleze despre istoria noastră, despre rolul României şi pe acest motiv e nevoie de un cuvânt mult mai puternic spus de Bucureşti fiindcă doar prin astfel de investiţii cotribuim la crearea acestei integrări naţionale a românilor", a menționat președintele PPEM.
 
"Când am fost la Chișinău, ne-am asumat angajamentul să susținem Republica Moldova. Și dacă Dodon vine cu bani de la Moscova, considerăm că România are o obligație morală și istorică să susțină financiar Republica Moldova, instituțiile culturale de peste Prut, construite în perioada interbelică și cu o semnificație deosebită pentru istoria românilor", a declarat președintele PRO România, Victor Ponta.
 
"Trebuie să acordăm o atenție mai mare pentru Republica Moldova, să arătăm că nu i-am uitat pe frații de peste Prut", a adăugat politicianul român.
 

Prima acțiune comună PPEM-PRO România: Aproape 11 milioane de euro propuse în Bugetul pe 2019 pentru proiecte...

Publicată de Iurie Leancă pe Luni, 11 februarie 2019
Partidul Popular European din Moldova și PRO România au semnat un Acord de Colaborare şi Parteneriat pe 23 ianuarie 2019 la Chișinău. Conform textului Acordului, formațiunile politice își propun să întăreasca legăturile între România și Republica Moldova, să coopereze permanent pentru a rezolva problemele pe care le au cetățenii, să dinamizeze procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.0000%
USD USD 17.8856 0.0000%
RUB RUB 0.2723 0.0000%
RON RON 4.1887 0.0000%
UAH UAH 0.7156 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile