Logo Realitatea.md

Andrei Donică a primit un an de închisoare cu suspendare, pentru că a turnat o găleată cu lapte peste ministrul Finanțelor

13 Octombrie 2018, 12:18 // Actualitate

Activistul civic, Andrei Donică, care l-a stropit pe ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, cu o găleată de lapte, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Decizia instanței a fost emisă, ieri, 12 octombrie.

Captură Video

Potrivit ZDG, activistul declară că a aflat despre condamnarea sa ieri, când a primit sentința prin poștă. Deși în document este indicat că sentința ar fi fost pronunțată în prezența avocatului și a procurorului, avocatul activistului neagă acest lucru și declară că a aflat despre condamnarea clientului său abia ieri.

„Pe Donică Andrei Ilie a declara vinovat în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 287 al. 1) CP RM și a stabili o pedeapsă de un an de închisoare. În conformitate cu prevederile art. 90 CP RM a dispune suspendarea condiționată a executării de către Donică Andrei Ilie a pedepsei stabilite, a fixa lui un termen de probă de un an. A obliga pe Donică Andrei Ilie pe parcursul termenului de probă fixat lui să nu-și schimbe domiciliul consimțământului Oficiului de probațiune care va verifica executarea sentinței date”, se spune în decizia Judecătoriei Chișinău, scrie ZDG.

Amintim că, incidentul a avut loc la 30 septembrie, 2016, la intersecția străzii Al. Pușkin cu bulevardul Ștefan cel Mare, în fața Guvernului. Activistul Andrei Donică a decis să toarne lapte pentru ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, învinuindu-l că amesteca apă cu praf ca să facă lapte atunci când conducea compania de lactate „JLC”.

Citește și:

(VIDEO) Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, stropit cu o găleată de lapte chiar lângă Guvern, de către un activist

Andrei Donică se laudă cum a pregătit laptele cu care l-a stropit pe Octavian Armașu. ”Orășelul Anti-Genocid” a fost evacuat în această seară (VIDEO)

Poliţia a pornit un dosar penal pe numele activistului Andrei Donică, care l-a stropit cu lapte pe ministrul Finanțelor, Octavian Armașu. Mesajul premierului

UPDATE: Momentul reținerii activistului Andrei Donică, cel care l-a ”scăldat” în lapte pe ministrul Finanțelor, Octavian Armașu (Video)

Judecătorii i-au dat 25 de zile de arest preventiv lui Andrei Donică, activistul care l-a stropit cu lapte pe ministrul Finanțelor, lângă Guvern (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.0000%
USD USD 16.6157 0.0000%
RUB RUB 0.2261 0.0000%
RON RON 4.0694 0.0000%
UAH UAH 0.6000 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile