Logo Realitatea.md

Andrei Donică se retrage din alegeri în favoarea lui Andrei Năstase. Acesta îndeamnă și alți candidați la „maturitate politică” pentru a evita turul doi

08 Octombrie 2019, 14:44 // Stiri

Candidatul Mișcării profesioniștilor Speranța-Nadejda la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Andrei Donică, a decis să-și retragă candidatura în favoarea lui Andrei Năstase. Acesta a îndemnat și alți candidați să facă același lucru, astfel ca primarul capitalei să fie ales deja din primul tur. Astfel, potrivit lui Donică, se va reuși economisirea a circa zece milioane de lei, care ar putea fi alocați persoanelor nevoiașe.

În cadrul unei conferințe de presă, Andrei Donică a recunoscut că el nu are șanse de a accede în turul doi al alegerilor din capitală, iar astfel a decis să își retragă candidatura pentru funcția de primar. Totodată, formațiunea din care face parte rămâne și în continuare în cursa pentru Consiliul Municipal Chișinău.

„Șansa reală o au Blocul „ACUM” cu Andrei Năstase și PSRM cu Ion Ceban. Îndemnul meu către toți concurenții electorali cu 1, 2, 3 sau chiar mai puține procente, este să se retragă și ei, ca să nu irosim până la urmă banii publici în turul doi. Să economisim acele zece milioane de lei care vor fi aruncați în vânt pentru a alege între Ion Ceban și Andrei Năstase. Mai bine își retrag candidaturile din funcția de primar, rămân doar Ion Ceban și Andrei Năstase din primul tur și lasă să câștige cel care e mai puternic, a îndemnat Andrei Donică.

Potrivit lui Donică, îndemnul este în condițiile în care alegerea astăzi este între „stânga și dreapta”, iar astfel este necesar să-i urmeze exemplul toți ceilalți 16 candidați, cu excepția lui Năstase și Ceban. În caz contrar, spre exemplu, candidatul PL, Dorin Chirtoacă, care este cotat cu cea de a treia șansă, va fura de la candidatul de pe dreapta în favoarea lui Ion Ceban.

„Avem nevoie la aceste alegeri de puțină maturitate politică. Eu am lăsat din ambițiile care le am și am decis să fac un pas într-o parte”, a mai spus Donică precizând că se referă doar la candidatura sa pentru funcția de primar, în timp ce lista candidaților Mișcării profesioniștilor Speranța-Nadejda rămâne în continuare în cursa pentru Consiliul Municipal Chișinău.

Cât ține de cele circa zece milioane de lei care, potrivit lui, vor fi economisite dacă nu va avea loc turul doi al alegerilor din capitală, banii ar putea fi împărțiți către zece mii de pensionari și invalizi a câte o mie de lei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile