Logo Realitatea.md

Andrei Năstase, candidat la fotoliul de primar general: „Am votat pentru lucrurile în care cred...”

20 Mai 2018, 09:45 // Alegeri

Andrei Năstase, candidat la fotoliul de primar al Capitalei din partea PPDA, și-a făcut apariția la secția de votare din sectorul Botanica împreună cu soția și cu unul din copiii săi. Acesta și-a exercitat dreptul de vot și a venit cu un apel către cetățeni.

Captură Privesc.eu

„Am votat pentru lucrurile în care cred, pentru un oraș în care drepturile unei comunități sunt respectate, pentru o viață mai bună la noi acasă, pentru schimbare și renașterea orașului, scoaterea din captivitate a unor administrații păguboase, pentru un oraș care e timpul să fie iubit și nu iubit.

Am încredere că oamenii vor face un pas decisiv în direcția corectă. Fac un apel către cei curajoși și, care vor un oraș mai bun, să iasă la vot. Avem nevoie de un vot masiv pentru a face schimbarea. Să ieșim la vot pentru viitorul nostru”, a îndemnat Andrei Năstase.

Mai mult, acesta a spus că, pe tot parcursul zilei, se va afla printre oameni, la secțiile de votare. De menționat este faptul că, potrivit Codului Electoral, în ziua alegerilor şi în ziua precedentă alegerilor nu se admite nici un fel de agitaţie electorală: „Răspunderea pentru asigurarea în ziua alegerilor a ordinii  în localul  de votare şi pe teritoriul din preajmă, în rază de 100 de metri de la localul votării, o poartă preşedintele biroului  electoral al secţiei de votare. Deciziile luate în acest scop sînt executorii pentru toţi”.

La rândul său, soția candidatului a declarat cu emoții următoarele: „Am votat pentru adevăr și pentru frumos. Ca mama, vreau să-mi cresc copiii acasă, în țara lor, în orașul în care s-au născut și au copilărit”.

Candidatura lui Andrei Năstase este prezentă în buletinul de vot cu nr. 2, alături de alți 11 candidați electorali: Costiuc Vasile - Partidul Politic „Democrația acasă”; Roșco Alexandr - Partidul Politic „Casa Noastră-Moldova”; Munteanu Valeriu - Partidul Liberal; Ceban Ion - Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”; Strătilă Victor - Partidul Politic „Partidul Verde Ecologist”; Can Alexandra - Partidul Național Liberal; Braila Maxim - Partidul Politic Partidul Popular din Republica Moldova; Radu Silvia - candidat independent; Mîțu Alexandru - Partidul Politic „PARTIDUL RUSO-SLAVEAN DIN MOLDOVA”; Codreanu Constantin - Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”.

CITEȘTE ȘI:

LIVE/TEXT ALEGERI LOCALE 2018: Toate secţiile de votare s-au deschis fără incidente. Rata de participare la vot la ora 07.45 (VIDEO)

LIVE! Rata de participare la urnele de vot la alegerile locale 2018

Azi, alegem primari! Cine are dreptul la vot, ce acte sunt necesare și unde putem vota

Alegeri locale noi, în 7 localități din țară! Cine sunt candidații la fotoliul de primar (LISTĂ)

Dorin Chirtoacă, fostul primar al Chișinăului, a votat pentru viitorul șef al orașului

Pavel Filip și-a îndeplinit datoria civică! Ce fel de primar vrea premierul în municipiul Chișinău (VIDEO)

Zinaida Greceanîi: ”Am votat pentru o persoană care a măsurat tot Chișinăul cu propriile picioare”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4127 -0.5302%
USD USD 18.1955 0.0682%
RUB RUB 0.2829 0.4973%
RON RON 4.3173 -0.6764%
UAH UAH 0.6882 0.1601%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile