Logo Realitatea.md

Andrei Năstase dă de înțeles că își va anunța candidatura la funcția de primar al Capitalei după data de 16 septembrie

05 Septembrie 2019, 10:43 // Politica

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, dă de înțeles că își va anunța candidatura la funcția de primar al municipiului Chișinău după împlinirea a o sută de zile a Guvernului condus de Maia Sandu. Până atunci, Năstase se consideră „primar ales al Chișinăului” și oriunde ar fi „va face lucruri bune pentru chișinăuieni”. O dovadă în acest sens, potrivit lui Năstase, este și memorandumul de colaborare între MAI și Primăria Chișinău, semnat astăzi.

În calitatea sa de ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase a semnat astăzi un memorandum de colaborare între MAI și Primăria Capitalei, cu primarul interimar al municipiului, Adrian Talmaci. Potrivit lui Năstase, este vorba de „un document care pune bazele a ceea ce ne dorim să fie cooperarea loială și eficientă între instituțiile noastre spre soluționarea cât mai bună a problemelor capitalei, în condițiile în care ambele părți au competențe legale”.

Întrebat dacă va candida la funcția de primar al Capitalei, Andrei Năstase a spus că „nu chiar azi”, după care a adăugat că „jurnaliștii bine informați cunosc adevărul”.

„Cred că trebuie să ducem mandatul ăsta de 100 de zile până la capăt. Aș vrea să reușesc cât mai multe lucruri bine făcute în acest mandat pe care toată lumea îl așteaptă. Toată lumea așteaptă să vadă ce s-a întâmplat în cele o sută de zile, iar după asta putem să discutăm și alte lucruri. Dar preocuparea mea este mai puțin pentru personaje, pentru candidați, este pentru oameni și indiferent unde te afli trebuie să faci lucruri bune pentru oameni”, a mai spus Năstase.

Totodată, președintele PPDA a negat informațiile apărute în spațiul public precum că „blocul ACUM va susține candidatul PSRM”, iar MAI ar trece după asta la PSRM”. „Este un fals. Ministerul de Interne nu va fi la PSRM, blocul ACUM nu va susține un candidat al PSRM. Suntem diferiți, iar faptul că, din anumite considerente, am ajuns să facem o majoritate cu PSRM nu înseamnă că vom avea candidați comuni”, a mai declarat Năstase, precizând că „Voicu să-și facă treaba la Ministerul Apărării, să aibă grijă pe cine aduce în Republica Moldova, să nu mai facă asemenea provocări împreună cu Dodon”.

Amintim că cele „o sută de zile” de la învestirea în funcție a Guvernului condus de Maia Sandu pe data de 8 iunie 2019 expiră la 16 septembrie curent.

Termenul de „o sută de zile” nu este unul prevăzut de lege, fiind mai degrabă o „perioadă de probă” pentru orice guvernare, iar astfel, conform tradiției, „în primele o sută de zile guvernarea nu se critică”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2607 0.3867%
USD USD 17.8258 0.3033%
RUB RUB 0.2763 -0.8256%
RON RON 4.0097 0.0724%
UAH UAH 0.7287 -0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață