Logo Realitatea.md

Andrei Năstase dă de înțeles că își va anunța candidatura la funcția de primar al Capitalei după data de 16 septembrie

05 Septembrie 2019, 10:43 // Alegeri

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, dă de înțeles că își va anunța candidatura la funcția de primar al municipiului Chișinău după împlinirea a o sută de zile a Guvernului condus de Maia Sandu. Până atunci, Năstase se consideră „primar ales al Chișinăului” și oriunde ar fi „va face lucruri bune pentru chișinăuieni”. O dovadă în acest sens, potrivit lui Năstase, este și memorandumul de colaborare între MAI și Primăria Chișinău, semnat astăzi.

În calitatea sa de ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase a semnat astăzi un memorandum de colaborare între MAI și Primăria Capitalei, cu primarul interimar al municipiului, Adrian Talmaci. Potrivit lui Năstase, este vorba de „un document care pune bazele a ceea ce ne dorim să fie cooperarea loială și eficientă între instituțiile noastre spre soluționarea cât mai bună a problemelor capitalei, în condițiile în care ambele părți au competențe legale”.

Întrebat dacă va candida la funcția de primar al Capitalei, Andrei Năstase a spus că „nu chiar azi”, după care a adăugat că „jurnaliștii bine informați cunosc adevărul”.

„Cred că trebuie să ducem mandatul ăsta de 100 de zile până la capăt. Aș vrea să reușesc cât mai multe lucruri bine făcute în acest mandat pe care toată lumea îl așteaptă. Toată lumea așteaptă să vadă ce s-a întâmplat în cele o sută de zile, iar după asta putem să discutăm și alte lucruri. Dar preocuparea mea este mai puțin pentru personaje, pentru candidați, este pentru oameni și indiferent unde te afli trebuie să faci lucruri bune pentru oameni”, a mai spus Năstase.

Totodată, președintele PPDA a negat informațiile apărute în spațiul public precum că „blocul ACUM va susține candidatul PSRM”, iar MAI ar trece după asta la PSRM”. „Este un fals. Ministerul de Interne nu va fi la PSRM, blocul ACUM nu va susține un candidat al PSRM. Suntem diferiți, iar faptul că, din anumite considerente, am ajuns să facem o majoritate cu PSRM nu înseamnă că vom avea candidați comuni”, a mai declarat Năstase, precizând că „Voicu să-și facă treaba la Ministerul Apărării, să aibă grijă pe cine aduce în Republica Moldova, să nu mai facă asemenea provocări împreună cu Dodon”.

Amintim că cele „o sută de zile” de la învestirea în funcție a Guvernului condus de Maia Sandu pe data de 8 iunie 2019 expiră la 16 septembrie curent.

Termenul de „o sută de zile” nu este unul prevăzut de lege, fiind mai degrabă o „perioadă de probă” pentru orice guvernare, iar astfel, conform tradiției, „în primele o sută de zile guvernarea nu se critică”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4600 -0.3074%
USD USD 17.6228 -0.0952%
RUB RUB 0.2762 0.3999%
RON RON 4.1020 -0.3547%
UAH UAH 0.7218 0.5573%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile