Logo Realitatea.md

Andrei Năstase, obligat de instanță să-și lichideze stocul de 60.000 de pliante cu imaginea lui Ștefan cel Mare

06 Octombrie 2019, 16:23 // Stiri

Candidatul Blocului „ACUM” la funcția de primar general al capitalei, Andrei Năstase, a încălcat Codul Electoral folosind personalitatea lui Ștefan cel Mare în pliantele electorale. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, după ce candidatul Uniunii Salvați Basarabia la aceeași funcție, Valeriu Munteanu, l-a acționat în judecată. Astfel, Năstase este obligat să lichideze stocul de pliante și să-și șteargă de pe Facebook imaginea cu pliantul.

Potrivit lui Valeriu Munteanu, candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, ar fi încălcat legea electorală atunci când a imprimat pe pliantele sale electorale pentru alegerile locale din Chișinău, alături de fotografia sa, imaginea domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și imaginea primăriei Chișinău, încercând astfel să utilizeze aceste atribute arhicunoscute și protejate de legea electorală, pentru a-și face campanie electorală.

Candidatul USB a contestat această ilegalitate în instanța de judecată, iar Judecătoria Chișinău a adoptat o hotărâre prin care a obligat Blocul electoral ACUM să lichideze stocul rămas de pliante (60 de mii de bucăți), imprimate cu încălcarea legii, a interzis distribuția în continuare a acestor pliante și l-a obligat pe Andrei Năstase să șteargă de pe contul său de Facebook imaginea cu acest pliant electoral și să se abțină de la utilizarea în campania electorală a imaginilor personalităților istorice.

Alegerile locale generale vor avea loc duminica viitoare, pe data de 20 octombrie 2019.

Vedeți și: POZA care ar putea duce la excluderea lui Năstase din cursa electorală! Un partid a cerut deja asta

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile