Logo Realitatea.md

Andrei Năstase, RETRAS oficial din cursa electorală. Maia Sandu și-a modificat SIMBOLUL ELECTORAL (VIDEO)

21 Octombrie 2016, 13:41 // Politica

Președintele Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, s-a retras oficial din cursa electorală pentru alegerea președintelui Republicii Moldova. Comisia Electorală Centrală a luat act astăzi de demersul acestuia. Potrivit aceleiași hotărâri, Andrei Năstase va trebui să prezinte, în decurs de 24 de ore, raportul despre mijloacele bănești acumulate și cheltuielile efectuate în campania sa electorală.

Tot astăzi, în urma demersului concurentului electoral Maia Sandu, desemnată de către partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, CEC și-a modificat hotărârea anterioară, substituind vechiul simbol electoral al concurentului la funcția de președinte al Republicii Moldova, „/pas/”, cu noul simbol propus - „DA MAIA SANDU”, în trei rânduri.

Comisia Electorală Centrală a invitat azi concurenții electorali să ia cunoștință de textul buletinului de vot pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie și să confirme prin semnătură veridicitatea conținutului din buletinul de vot cu privire la fiecare. Cu această ocazie, candidatul independent Maia Laguta a aflat că are „o greșeală în buletinul de identitate”.

Inițial, aceasta a refuzat să semneze textul buletinului care va fi tipărit în limba rusă pe motiv că a fost scrisă „Мая” și nu „Майя”, cum ar fi scrisă în toate actele. Reprezentanții CEC au precizat că prenumele a fost luat din copia buletinului de identitate prezentat la CEC odată cu depunerea actelor de înregistrare.

Astfel, după ce i-a fost prezentată copia în care era scris „Мая”, Maia Laguta a semnat buletinul de vot. „E o greșeală. Eu cu această ocazie am aflat că la mine în buletin scrie așa”, a declarat candidatul independent.

„A vrut Maia Sandu să se deosebească de mine, dar nici acum nu i-a reușit”, a mai spus Laguta.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7491 1.1421%
USD USD 16.9374 0.9982%
RUB RUB 0.2150 -1.1949%
RON RON 4.0534 1.1984%
UAH UAH 0.5987 0.8762%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile