Logo Realitatea.md

Andrei Năstase se vrea președinte. Nu exclude că ar putea candida la prezidențialele din toamnă

23 Ianuarie 2020, 07:13 // Politica

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, nu exclude că ar putea să-și înainteze candidatura la alegerile prezidențiale care urmează să aibă loc în acest an.

Năstase consideră că partidele de dreapta ar trebui să se consolideze și să înainteze un singur candidat comun la următoarele alegeri prezidențiale. Potrivit lui, PPPDA insistă în continuare pe înaintarea unui candidat comun apolitic.

Politicianul susține că PPPDA nu se gândește doar la binele său în cazul în care este gata să susțină un candidat al tuturor și în urma desemnării căruia nu ar avea de suferit, din punct de vedere politic, partidele PPPDA, PAS, PUN sau PL. „Dacă nu se va reuși acest lucru, vom lua o decizie la organele superioare ale partidului”, a declarat Năstase în cadrul unei emisiuni televizată. 

Liderul PPPDA susține că președintele Igor Dodon, despre care consideră că va candida cu certitudine pentru un nou mandat, reprezintă un pericol atât pentru Republica Moldova, cât și pentru întreaga regiune.

Igor Dodon are vagoane de bani, are televiziuni, are de partea lui foarte mulți așa-ziși jurnaliști pe care îi plătește, bloggeri, toată herghelia de trolli care era a lui Vladimir Plahotniuc a trecut la Dodon. Deci, noi înțelegem cât de periculos este, cât de greu va fi de câștigat de unii singuri în fața lui Dodon. El este un pericol. Un pericol nu doar pentru Republica Moldova, dar și pentru întreaga regiune. În fața acestui pericol putem cu toții să conștientizăm că e nevoie de unitate?”, se întreabă Andrei Năstase.

Menționăm că, anul acesta urmează să aibă loc alegeri prezidențiale. Se vehiculează că scrutinul ar putea avea loc la toamnă, la începutul lunii noiembrie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile