Logo Realitatea.md

Andrei Năstase spune când va depune actele privind participarea în campania electorală. „Dacă o anunțam, trebuia să plec de la Minister”

12 Septembrie 2019, 19:03 // Stiri

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, dă de înțeles că va degreva din funcția publică pe care o ocupă pe 19 septembrie, în ultima zi în care acest lucru este posibil, pentru că, în locul campaniei electorale preferă să muncească. Până atunci însă, președintele Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” spune că are de făcut un bilanț al primelor o sută de zile de aflare în funcția de ministru. 

„Aș fi putut să-mi anunț candidatura încă acum o lună. Dacă o anunțam, trebuia să plec de la Minister. Dar unei campanii, eu prefer să rămân să fac lucruri bune. Prefer să muncesc decât să-mi fac campanie electorală”, a spus Andrei Năstase în cadrul unei ședințe a Clubului Jurnaliștilor de Investigație, fiind întrebat de ce nu s-a înregistrat în campania electorală, deși a confirmat public că va candida la ședia Capitalei.

În context, Năstase a spus că mai multă lume îl întreabă de ce i-a trebuit să meargă la Ministerul de Interne. „Puteam să rămân în Parlament. Patru luni îmi făceam campanie electorală, așa cum fac unii oponenți de-ai mei. Eu am preferat în aceste patru luni să muncesc. Eu nu profit de această perioadă ca să-mi fac campanie electorală, a mai spus președintele PPDA.

Năstase a mai menționat că legea îi permite să-și înainteze candidatura până pe data de 19 septembrie, iar până atunci „mai am de făcut și un bilanț, la încheierea celor o sută de zile a Guvernului”.

Realitatea.md amintește că cele o sută de zile de la învestirea Guvernului Sandu pe data de 8 iunie curent, în componența căruia este și Andrei Năstase, se împlinesc la data de 16 septembrie. Guvernul însă a decis să marcheze cele „o sută de zile” pe data de 23 septembrie, considerând data de pornire pe 15 iunie - când a avut loc prima ședință a actualului Guvern.

Evenimentul de prezentare a raportului privind cele o sută de zile va avea loc pe 24 septembrie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile