Logo Realitatea.md

Andrei Neguța, ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, ar fi revenit la Moscova

14 Martie 2019, 08:04 // Actualitate

Andrei Neguța, ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, ar fi revenit la Moscova. Cel puțin aceasta reiese dintr-un comunicat de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse, potrivit căruia, acesta ar fi avut o întrevedere cu viceministrul MID-ului Grigori Karasin.

Foto: NTV Moldova

În același comunicat de presă, scrie că oficialii ar avut un schimb de păreri în legătură cu anumite subiecte actuale privind relațiile moldo-ruse în contextul alegerilor parlamentare din 24 februarie care au avut loc la noi în țară. 

Realitatea.md amintește că, la începutul lunii februarie, Ministerul de Externe a Republicii Moldova (MAEIE) a trimis un demers în adresa Guvernului întru rechemarea lui Andrei Neguța din funcție. Se vehicula că la bază ar sta modul în care oficialul a gestionat subiectul privind deschiderea reprezentanței diplomatice mascate a Transnistriei la Moscova și faptul că nu a promovat corect și cu suficientă fermitate poziția Republicii Moldova față de acest subiect.

Aceasta chiar dacă MAEIE s-a expus public, în mod repetat, împotriva acceptării de către Moscova a deschiderii unei reprezentanțe diplomatice la Tiraspol, în forma directă sau mascată.

Deocamdată, Guvernul nu a anunțat despre decizia sa privind demersul MAEIE.

La același subiect: 

Șeful statului nu va semna decretul privind rechemarea ambasadorului Republicii Moldova la Moscova

Vlah a adeverit așteptările lui Dodon. Bașcanul Găgăuziei nu va susține rechemarea lui Neguța din funcție

PDM salută demersul MAEIE privind ambasadorul RM la Moscova: Cei care nu-și fac treaba pentru țară, nu pot să se afle în funcții

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile