Logo Realitatea.md

Andrian Candu, alături de copiii săi Vera și Daniel, povestește despre obiceiurile pe care le ține familia sa în timpul sărbătorilor pascale (VIDEO)

10 Aprilie 2018, 15:49 // Life

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a sărbătorit Paştele împreună cu toată familia. Şeful legislativului a fost, în această dimineaţă, invitatul special al emisiunii Prima oră de la Prime TV, unde a venit cu copiii săi Daniel şi Vera. Soţia sa a rămas însă acasă cu fiul cel mic, pe nume Adam, de un an şi trei luni.

Foto: prime.md

Preşedintele Parlamentului a vorbit despre tradiţiile pe care familia sa le respectă în ziua de Paşte.

"Prima chestie e să ne spălăm cu ou alb şi ou roşu. Bineînţeles, biserica, Slujba Învierii, însă aşa cum copii sunt mici, încă nu am ajuns decât doar a doua zi. Mergem de obicei, punem câte o lumânare. Chiar am fost duminică la Catedrală şi am pus lumânări", a afirmat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Copiii lui Andrian Candu, Daniel şi Vera, cunosc semnificaţia Învierii lui Isus Hristos.

"Era un împărat pe nume Tiberius, la care a venit prietena lui Isus şi a zis că Isus a înviat, dar regele nu a crezut-o şi a zis că ouăle trebuiau să fie roşii, dar ele erau albe, dar încet, încet ele începeau să se transforme în roşu. - Minunea lui Dumnezeu", a spus fiul preşedintelui Parlamentului, Daniel Candu.

"Ouăle se vopsesc cu roşu că Isus când a stat pe cruce, sângele a curs pe ouă", a zis fiica preşedintelui Parlamentului, Vera Candu.

Familia Candu respectă şi tradiţiile din Cehia, de unde este originară soţia preşedintelui Parlamentului.

"Fiind o familie mai internaţională sunt şi tradiţii din Cehia, băieţii au o tradiţie frumoasă să meargă a doua zi, de luni. - Ce fac, Daniel, băieţii? - A doua zi de luni, băieţii merg cu vărguţa în diferite case şi bat aşa simbolic fetele, ca să fie fetele sănătoase, frumoase şi inteligente. Şi fetele pe crenguţă leagă câte o fundiţă şi dau câte un ou şi o ciocolată", a menționat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Andrian Candu spune că, încă de când era copil considera că Paştele este o sărbătoare specială.

"Şi Crăciunul şi Paştele au fost Sărbători indiferent de regim. Simţi o zi neobişnuită, începând de dimineaţă, toţi sunt acasă. Există o tradiţie nu se găteşte în ziua de Paşte. Da, sarea o pui direct pe farfurie, nu pui mina pe sare, după aIa se zice că transpiră palmele tot anul", a afirmat Andrian Candu.

Preşedintele Parlamentului susţine că a profitat din plin de minivacanţă, iar astăzi a revenit la muncă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile