Logo Realitatea.md

Andrian Candu reiterează: În Parlament vor avea loc audieri privind ”furtul miliardului” (VIDEO)

02 Octombrie 2018, 11:54 // Politica

După ce procurorul general Eduard Harunjen a transmis o scrisoare președintelui Parlamentului că PG se află ”în imposibilitate de a da curs solicitării deputaților privind audierile în dosarul ", astăzi, Andrian Candu anunță că deputații și deputatele vor audia totuși instituțiile responsabile pe acest subiect. Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe a reprezentanții Coaliției de Guvernare, desfășurată la sediul Partidului Democrat din Moldova (PDM). 

Embed:

În cadrul unui briefing de presă, Andrian Candu a menționat că audierile vor fi organizate în Parlament, întrucât ”societatea și deputații trebuie să știe despre statutul recuperării activelor fraudate”.

”Sunt mai multe autorități care sunt implicate și dețin informații în tot ceea ce înseamnă investigația fraudei bancare și recuperarea activelor. Subiectul va fi discutat mâine la Biroul Permanent pentru a formula clar care este procedura și mersul acestor audieri. Cu siguranță, audierile se vor desfășura”, a declarat Candu.

Amintim că recent, 52 de deputați și deputate au votat ca guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, directorul Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, Procurorul General, Eduard Harunjen și șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, să fie audiați în plenul Legislativului, în dosarul „furtului miliardului”. 

VEZI ȘI:

Harunjen către Candu privind audierea sa în Parlament: „O atare situație contravine principiilor universale de înfăptuire a justiției” (DOC)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.7151%
USD USD 16.6713 -0.5417%
RUB RUB 0.2261 -0.5717%
RON RON 4.0431 -0.7731%
UAH UAH 0.5999 -0.9085%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile