Logo Realitatea.md

Andrian Candu: Republica Moldova nu este încă o țară atractivă pentru investitorii străini, dar stabilitatea politică și reformele vor schimba acest lucru

14 Februarie 2017, 23:45 // Actualitate

Republica Moldova nu este tărâmul atractiv pentru investitorii străini și nici pentru cei locali. Declarația a fost făcută de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a precizat că instabilitatea politică și problemele din actuală justiția ar fi generat această situație.

„Noi nu suntem gata. Stabilitatea politică nu este deloc de ignorat. Atunci când ai criză politică peste criză politică, nu contează de ce este generată, dar care aduce ca efect căderi de guverne cum am avut în 2015, acea țară nu este deloc atractivă pentru investitori străini și nu doar pentru cei străini, dar și pentru cei locali”, a declarat Andrian Candu în cadrul emisiunii „Fabrika”.

Totodată, acesta a menționat că, în anul 2017, conducerea țării vrea să intensifice și să fortifice anumite procese pe care le-a început anul trecut, dând de înțeles că reformele vor atrage investitorii străini în Republica Moldova.

„În 2016, s-a adus o stabilitate și s-au luat anumite măsuri în domeniul afacerilor pentru a începe un anumit proces de atractivitate. Mă refer la simplificare procedurilor de control și a setului de documente necesare pentru a porni o afacere. Mă refer la lupta cu corupția și reforma în justiție, deoarece investitorul vrea să vină în țară, să-și înceapă o afacere și dacă este cazul să-și protejeze afacerea în instanța de judecată, iar în situația în care el merge în instanța de judecată în Republica Moldova și e o loterie? Atunci ce fel de atractivitate e?”, a adăugat Andrian Candu.

Realitatea.md amintește că, în urma recentei sale vizite oficiale din Marea Britanie, Andrian Candu anunțase despre oportunitatea semnării unui Acord de comerț liber cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, dar și organizării unui forum, în luna mai a anului curent, la care să fie abordată problema securității informaționale și dezvoltării unor produse informaționale pe o piață cum este cea din Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile