Logo Realitatea.md

Angații APP își iau concedii de paternitate, iar directorul CFM „s-a îmbolnăvit” până în octombrie

07 August 2019, 10:28 // Actualitate

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a declarat într-un interviu pentru TV8, că mai mulți angajați ai Agenției Proprietății Publice își iau concedii de paternitate ca să nu fie scoși din funcții. Între timp, directorul Căii Ferate, Iurii Topala, a plecat în concediu de boală încă din iunie.

Foto simbol: istockphoto.com

„Directorul Căii Ferate s-a îmbolnăvit de urgență în luna iunie și până la mijlocul lunii octombrie „trebuie” să fie bolnav. Probabil așa el a dat mandat pentru Guvernul Nostru. Eu vă doresc să vă însănătoșiți cât mai repede, avem nevoie de dumneavostră”, a spus Vadim Brînzan.

Ministrul s-a arătat uimit de concediile pe care le iau oamenii în Republica Moldova. Acesta și-a amintit de Statele Unite ale Americii, unde concediul durează maximum două săptămâni.

„Observ că în Republica Moldova oamenii își pot lua concedii de 3-6 luni. Acum un procuror a plecat pentru opt luni nu știu unde. În Statele Unite, timp de 20 de ani, eu nu am văzut vreo persoană să-și ia concediu de mai mult de două săptămâni. De ce? Dacă omul lipsește mai mult de două săptămâni, iar lucrul merge, poate nu avem nevoie de acest om, nu?”, a vorbit ministrul.

Acesta a spus că la Agenției Proprietății Publice este o listă întreagă de doritori tătici care vor să plece în concediu de paternitate.

„Brusc și-au amintit că trebuie să plece pe trei ani ca să nu-i putem scoate din funcție. Oameni buni nu plecați, stați pe loc unde sunteți. V-am spus clar, cineva o să meargă la pușcărie, cineva la pensie. Decizia vă aparține”, a declarat Brînzan.

VEZI ȘI:

Cinci directori ai întreprinderilor de stat au demisionat. Brînzan vrea în locul lor specialiști internaționali

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.0000%
USD USD 17.3212 0.0000%
RUB RUB 0.2742 0.0000%
RON RON 4.0350 0.0000%
UAH UAH 0.7352 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS