Logo Realitatea.md

Angații APP își iau concedii de paternitate, iar directorul CFM „s-a îmbolnăvit” până în octombrie

07 August 2019, 10:28 // Actualitate

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a declarat într-un interviu pentru TV8, că mai mulți angajați ai Agenției Proprietății Publice își iau concedii de paternitate ca să nu fie scoși din funcții. Între timp, directorul Căii Ferate, Iurii Topala, a plecat în concediu de boală încă din iunie.

Foto simbol: istockphoto.com

„Directorul Căii Ferate s-a îmbolnăvit de urgență în luna iunie și până la mijlocul lunii octombrie „trebuie” să fie bolnav. Probabil așa el a dat mandat pentru Guvernul Nostru. Eu vă doresc să vă însănătoșiți cât mai repede, avem nevoie de dumneavostră”, a spus Vadim Brînzan.

Ministrul s-a arătat uimit de concediile pe care le iau oamenii în Republica Moldova. Acesta și-a amintit de Statele Unite ale Americii, unde concediul durează maximum două săptămâni.

„Observ că în Republica Moldova oamenii își pot lua concedii de 3-6 luni. Acum un procuror a plecat pentru opt luni nu știu unde. În Statele Unite, timp de 20 de ani, eu nu am văzut vreo persoană să-și ia concediu de mai mult de două săptămâni. De ce? Dacă omul lipsește mai mult de două săptămâni, iar lucrul merge, poate nu avem nevoie de acest om, nu?”, a vorbit ministrul.

Acesta a spus că la Agenției Proprietății Publice este o listă întreagă de doritori tătici care vor să plece în concediu de paternitate.

„Brusc și-au amintit că trebuie să plece pe trei ani ca să nu-i putem scoate din funcție. Oameni buni nu plecați, stați pe loc unde sunteți. V-am spus clar, cineva o să meargă la pușcărie, cineva la pensie. Decizia vă aparține”, a declarat Brînzan.

VEZI ȘI:

Cinci directori ai întreprinderilor de stat au demisionat. Brînzan vrea în locul lor specialiști internaționali

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile