Logo Realitatea.md

Angații APP își iau concedii de paternitate, iar directorul CFM „s-a îmbolnăvit” până în octombrie

07 August 2019, 10:28 // Actualitate

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a declarat într-un interviu pentru TV8, că mai mulți angajați ai Agenției Proprietății Publice își iau concedii de paternitate ca să nu fie scoși din funcții. Între timp, directorul Căii Ferate, Iurii Topala, a plecat în concediu de boală încă din iunie.

Foto simbol: istockphoto.com

„Directorul Căii Ferate s-a îmbolnăvit de urgență în luna iunie și până la mijlocul lunii octombrie „trebuie” să fie bolnav. Probabil așa el a dat mandat pentru Guvernul Nostru. Eu vă doresc să vă însănătoșiți cât mai repede, avem nevoie de dumneavostră”, a spus Vadim Brînzan.

Ministrul s-a arătat uimit de concediile pe care le iau oamenii în Republica Moldova. Acesta și-a amintit de Statele Unite ale Americii, unde concediul durează maximum două săptămâni.

„Observ că în Republica Moldova oamenii își pot lua concedii de 3-6 luni. Acum un procuror a plecat pentru opt luni nu știu unde. În Statele Unite, timp de 20 de ani, eu nu am văzut vreo persoană să-și ia concediu de mai mult de două săptămâni. De ce? Dacă omul lipsește mai mult de două săptămâni, iar lucrul merge, poate nu avem nevoie de acest om, nu?”, a vorbit ministrul.

Acesta a spus că la Agenției Proprietății Publice este o listă întreagă de doritori tătici care vor să plece în concediu de paternitate.

„Brusc și-au amintit că trebuie să plece pe trei ani ca să nu-i putem scoate din funcție. Oameni buni nu plecați, stați pe loc unde sunteți. V-am spus clar, cineva o să meargă la pușcărie, cineva la pensie. Decizia vă aparține”, a declarat Brînzan.

VEZI ȘI:

Cinci directori ai întreprinderilor de stat au demisionat. Brînzan vrea în locul lor specialiști internaționali

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4579 -0.1006%
USD USD 17.5510 0.5569%
RUB RUB 0.2851 0.8490%
RON RON 4.0715 -0.0883%
UAH UAH 0.7201 -0.4699%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

14 ian, 12:10 //

Foto: publika.md Surpriză! Cum un deputat socialist a modificat radical inițiativa de indexare a pensiilor de 2 ori pe an, înainte de a fi votată în Parlament

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”