Logo Realitatea.md

Angajații Direcției Economie din cadrul Primăriei Chișinău se află în autoizolare, după ce o persoană a fost diagnosticată cu COVID-19

01 Iunie 2020, 10:48 // Societate

Toți membrii Direcției generale Economie din cadrul Primăriei Chișinău se află în autoizolare, după ce sâmbătă o persoană a fost diagnosticată cu COVID-19, aceasta fiind în contact cu majoritatea colaboratorilor direcției. Despre acest lucru a anunțat în cadru ședinței Primăriei, Inga Ionesii.

Ion Ceban s-a arătat deranjat de situația de inventariere a imobililor municipale și a cerut în maximum 10 zile să-i fie prezentat un raport cu toate datele fiecărei instituții.

„Multe clădiri se află într-o stare dezastroasă, am impresia că cineva intenționat le lasă în asemenea hal, pentru a fi eventual înstrăinate, dar noi trebuie să curmăm astfel de idei dacă apar cuiva. În momentul în care noi spunem că avem nevoie de bani suplimentari la buget și clădirile stau pe străzile centrale într-un  dezastru total… Atunci nu știu ce să zic. Vă rog frumos în maxim 10 zile să elaborați un raport cu toate datele fiecărei instituții”, a spus Ceban.

Ulterior, viceprimărița Inga Ionesii a anunțat că nu este posibil acest lucru întrucât toți membrii Direcției generale Economie se află în autoizolare. Primarul Ion Ceban i-a obligat să lucreze de acasă.

„Aceste lucruri trebuiau să le aibă mai devreme. Să lucreze de acasă, daca nu, va trebui să căutăm modalități cum să-i motivăm să plece”, a spus Ceban.

Acesta a solicitat ca toate proprietățile să fie incluse în registrul electronic. Potrivit, Ingăi Ionesii, indicațiile au fost date șefului interimar al Direcției. Urmează să fie pregătite contracte noi care vor fi abordate la Consiliul municipal.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4080 -0.2841%
USD USD 17.1276 -0.3798%
RUB RUB 0.2417 -0.4940%
RON RON 4.0068 -0.3457%
UAH UAH 0.6320 -0.9715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile