Logo Realitatea.md

Angajații Inspectoratului Național de Patrulare au făcut-o pe Moș Crăciun pentru circa 200 de copii de la un internat - REPORTAJ VIDEO

12 Decembrie 2016, 13:17 // Societate

Au un brad și sunt în așteptarea lui Moș Crăciun. Vorbim despre cei peste 200 de copii de la Gimnaziul-internat nr. 3 din municipiul Chișinău. Pomul le-a fost adus de către angajații Inspectoratului Național de Patrulare, care nu rămân indiferenți de soarta copiilor orfani. Polițiștii au făcut-o și pe Moș Crăciun și le-au adus celor mici și multe cadouri, iar împreună cu ei au împodobit bradul.

Embed:

Ofițerii de patrulare s-au mobilizat și au decis să aducă zâmbete pe fețele celor mici. După ce au împodobit bradul, au împărțit și darurile - cutii cu de toate, de la biscuiți, bomboane și sucuri, până la jucării.

”Acțiunea de astăzi a brigării de patrulare a fost însuși pentru a stimula un pic spiritul moral al copiilor care sunt în casele de copii și undeva nu au căldura sufletească a sărbătorilor de iarnă. Am vrut să combinăm atât activitatea polițienească, chia rînsăși sufletul părintesc, să simtă și ei că au un suport de la poliție”, spune Dumitru Scurtu, comandat al brigăzii de patrulate a INP. 

Veseli și gălăgioși, copiii sunt cu gândul la sărbătorile de iarnă și la Moș Crăciun, iar solicitările de cadouri sunt dintre cele mai pretențioase: 

”-Aștept de la Moș Crăciun, rolle cadou.

-Aș vrea ca sărbătorile de iarnă să-mi aducă fericire în casă. 

-Cadouri, o pisică și un cățel.

-De la Moș Crăciun vreau un calculator”.

Administrația gimnaziului a apreciat gestul ofițerilor, care le-au organizat o atmosferă de sărbătoare, unde s-au împărțit zâmbete de bucurii și mulțumire.

”În ultimii trei ani vin angajații MAI la noi și este foarte bine, sunt în uniformă, copii nu se tem, vorbesc cu ei, se joacă, dansează, reforma care în ultimii trei ani este la noi în Moldova cu organele de poliție, să vină și la noi la Internat”, spune directorul, Igor Sandler. 

Copii au făcut o poza de grup cu polițiștii, au recitat poezii, au urat și colindat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3163 0.0000%
USD USD 17.9679 0.0000%
RUB RUB 0.2326 0.0000%
RON RON 4.3341 0.0000%
UAH UAH 0.6437 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile