Logo Realitatea.md

Angajații Regiei „Autosalubritate” intrați în șomaj tehnic vor primi 65% din salariu. „Oamenii de la gunoaie” se adresează președintelui

10 Aprilie 2020, 17:18 // Societate

Angajații Regiei „Autosalubritate”, care continuă să lucreze și în aceste timpuri, colectând atât deșeurile menajere, cât și cele din tomberoanele instituțiilor medicale, își vor primi salariul în proporție de 65%. Cel puțin această cifră le-a fost numită angajaților de către directorul întreprinderii, Eugeniu Axentiev, care ar fi discutat-o și cu primarul general al Capitalei, Ion Ceban. În caz contrar, directorul „Autosalubritate” și-a amenințat subalternii cu demiterea. 

„Pintru salariu lui de 55 mii lei poate îi posibil de trăit pe 65 di procenti, pintru a nostru îi strașnic”, scriu „Oamenii de la gunoai”, așa cum se prezintă chiar ei, într-o adresare către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, transmisă prin intermediul Realitatea.md.

Autorii adresării au anexat și o dispoziție semnată de directorul întreprinderii Eugeniu Axentiev, din 31 martie curent, potrivit căreia dispune instituirea șomajul tehnic, pentru perioada 1-30 aprilie. Acesta își motivează decizia prin „sistarea contractelor privind prestarea serviciilor de transportare a deșeurilor menajere solide, la solicitarea agenților economici din mun. Chișinău, care au ca bază declararea stării de urgență în țară, începând din 17 martie 2020”.

Astfel, conform dispoziției, „angajații Întreprinderii, care se află în șomaj tehnic, vor beneficia de o îndemnizație de 65% din salariul de bază, cu excepția cazurilor de suspendare a contractului individual de muncă”.

Ce-i drept, în lipsa anexei dispoziției, nu este prea clar câți dintre angjații Regiei „Autosalubritate” au intrat în acel șomaj tehnic.

În continuare, vă prezentăm adresarea intregrală transmisă de angajații Regiei „Autosalubritate” președintelui Igor Dodon:

Președintelui Moldovei Igor Dodon.

                                                                                              Pintru redacția REALITATEA.md

Draji junaliști, ați fost alături de noi tătdeauna , am fost cu voi ca la spovedanie și ne închinăm pina la pamăn.

Datorit vouă Oamenii de la gunoai continui să facă lucru așă cum ne scrii sovestea. Dacî noi az am lipada sî strîgem mizeria de gunoai cu gripa di azi – ân capiatla tării ar fi și mai strașnic. Toată mizeria de la pi la Spitaluri și casî cu uși svărcuite, ar ramine prin ogrăz unde mai ese copii noștri și parinți.

Vrem sî știți  șî sa spuneți la tăți cum ni înjosăște de mulți ani directoru Regiei Autosalubritate Eudjeniu Acsentev și acum cînd mergem la lucru ca la război, cu frica ca sa aducem de pi la toate sutile di conteinerili pe care le adunăm mizeria de boli prin oraș la familiile și copii noștri. Săptamina trecută iar ne0 adunat și neo amenințat că dacă nu o sîl ascultăm dupa ce o să trea cî timp- ne dă afară. Lam întrebat cum o sî ni plateascî pintri lucru cari îl facem cind tătî lume șede acasă? Neo răspuns că el cu Primariu tăt o să hotarascî.

Și iaca o hotarît, tucma 65 di procente din leafă... nu mai mult, da apropi pe jiumatate !!! Pintru salariu lui de 55 mii lei poate îi posibil de trăit pe 65 di procenti, pintru a nostru îi strașnic.

Preșidintele Igor Dodon a declarat în toati ziarile ca salariu are să fie 70-80 procenti pintru concediu tehnic (https://noi.md/societate/angajatii-care-intra-in-somaj- tehnic-vor-primi-70-80-din-salariu ),  numa cî la noi la Gunoaiști Președinti îi Eudjeniu Acsentev și el o spus 65 și aici vorba so mîntuit, ca ni dă afarî.

Domn Președinte Igor Dodon , stmaț jurnaliști, Va rugam în timpuri atît di grele să ni spuneți - dacî Acsentiev e mai mare decît Dumneata și ari dreptu să facî ce vre cu viețile noastre și a familii noastre și copii nostri.

Nu ni ignorați, sîntem Oamini de la gunoai da cîntem oameni!

Va alaturăm ordinu lu Acsentev.

Vedeți și: Epopeea „oamenilor de la gunoaie” continuă! Șeful „Autosalubritate” spune una la adunarea cu șoferii și alta la ședința Primăriei. E convins că scrisoarea nu e scrisă de șoferi

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8091 0.6963%
USD USD 17.2676 0.1665%
RUB RUB 0.2279 0.5293%
RON RON 4.2712 0.7121%
UAH UAH 0.6075 0.4132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile