Logo Realitatea.md

Angajat al AGEPI povesteşte în faţa camerei despre "teroarea" din cadrul Agenţiei, presiuni, rude puse în funcţii şi servilism (VIDEO)

24 Martie 2015, 13:27 // Actualitate

Şeful Departamentului IT, din cadrul Agenţiei de Stat pentru Protecţie Intelectuală a Republica Moldova (AGEPI), Andrei Ioniţă, a declarat război conducerii instituţiei, în special directorului Lilia Bolocan, după ce, spune el, pe nedrept ar fi terorizat ca să-şi dea demisia, este umilit în public şi lipsit de bonusuri financiare.

Embed:

Acesta spune că a decis să vorbească deschis despre tot ce se întâmplă la AGEPI deoarece el nu este singura persoană din cadrul instituţiei care este presată de conducerea Agenţiei, dar nici nu mai are ce pierde.

Andrei Ioniţă dezvăluie faptul că Lilia Bolocan este o persoană autoritară şi care se impune în faţa angajaţilor prin teroare şi frică.

Mai mult, Ioniţă vorbeşte despre surorile lui Bolocan angajate la AGEPI, cumnaţi, o verişoară şi o nepoată. 

Acesta recunoaşte că a ajuns la AGEPI datorită fratelui său, Veaceslav Ioniţă, pe care Lilia Bolocan l-a rugat să o ajute să găsească o persoană potrivită pentru şef IT, dar asta nu i-a facilitat în niciun fel angajarea. După ieşirile în public ale lui Veaceslav Ioniţă şi criticele aduse PLDM şi liderului Vlad Filat, presiunea asupra lui Andrei Ioniţă din partea Liliei Bolocan au crescut şi se încearcă prin orice metode demiterea sa. Ioniţă însă este gata să dea în judecată instituţia, pentru a face dreptate.

Contactată telefonul, şefa serviciului de presă al AGEPI, Ecaterina Popa, ne-a spus că Lilia Bolocan este într-o deplasare şi ne va oferi o reacţie când va reveni în ţară.

Realitatea.md menţionează că Lilia Bolocan este membră PLDM. Aceasta a fost numită director general AGEPI în decembrie 2009. Potrivi declaraţiei cu privire la venituri din anul 2013, aceasta are un salariu lunar de 45.000 de lei. Lilia Bolocan este de profesie psiholog. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile