Logo Realitatea.md

Angajații de la Vamă, supuși unui test riguros! A demarat o amplă verificare

22 Mai 2019, 20:10 // Societate

Serviciul Vamal demarează o amplă evaluare a cunoștințelor tuturor angajaților din sistem. Evaluarea va fi făcută prin intermediul unor teste grilă pe calculator, cu generarea automată a rezultatelor testării.

Foto: customs.gov.md

Conform conceptului stabilit, procesul de evaluare va fi constituit din trei etape. La prima etapă vor fi evaluați angajații posturilor vamale, după care, va urma cea de-a doua etapă, în cadrul căreia vor fi testați funcționarii subdiviziunilor de specialitate din subordinea celor trei birouri vamale. Evaluării vor fi supuși și funcționarii din cadrul Aparatului Central al instituției. Nivelul de pregătire profesională al acestora va fi verificat în cadrul celei de-a treia etape.

Prima sesiune de evaluare a avut loc în dimineața de ieri, la sediul biroului vamal Nord. Evenimentul a fost deschis de Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

În intervenția sa, șeful Vămii a subliniat necesitatea asigurării unui nivel înalt de pregătire profesională, care este imperativ pentru sporirea eficienței. „Indiferent de progresul tehnologic, trebuie să recunoaștem importanța factorului uman. Reformele trebuie și pot fi implementate doar cu specialiști bine pregătiți, care conștientizează necesitatea perfecționării profesionale continue. Această evaluare face parte din setul de măsuri pe care le-am identificat pentru verificarea eficienței fiecărui funcționar vamal și implicit, sporirea motivației. După cum am mai menționat și anterior, salariul fiecărui angajat va fi calculat în funcție de rezultatele înregistrate”, a precizat Vitalie Vrabie.

În acest context, amintim că, începând cu luna viitoare, sporul pentru performanță și cel cu caracter specific vor fi calculate, inclusiv, în baza avizelor subdiviziunilor responsabile de monitorizarea executării sarcinilor trasate și implementării recomandărilor formulate în urma misiunilor de audit intern și extern.

Testul este format din 355 de întrebări cu patru variante de răspuns, fiecărui participant revenindu-i, în mod aleatoriu, câte 50 de întrebări diferite. Tot în scopul neadmiterii fraudării rezultatelor, sălile unde se va desfășura evaluarea vor fi sigilate și supravegheate video. Totodată, procesul va fi monitorizat neîntrerupt și de către specialiști IT și ofițeri ai securității interne. De asemenea, toate înregistrările video vor fi stocate și verificate, în eventualitatea contestării rezultatelor de către vreun angajat.

Rezultatele obținute vor influența atât mărimea salariului, cât și oportunitățile de promovare în funcție sau în grad. În același timp, candidații care nu vor susține testul riscă să fie excluși din sistem.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.0000%
USD USD 17.3212 0.0000%
RUB RUB 0.2742 0.0000%
RON RON 4.0350 0.0000%
UAH UAH 0.7352 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS