Logo Realitatea.md

ANI, după declarațiile liderului PDM: Rugăm insistent să nu implicați instituția în răfuieli politice

22 Ianuarie 2021, 12:46 // Politica

„ANI reiterează că, toate procedurile de control sunt inițiate în baza petițiilor din partea persoanelor fizice sau juridice, a sesizărilor din oficiu din investigațiile jurnalistice sau în rezultatul verificărilor ordinare a declarațiilor de avere și interese personale”.

Acesta este răspunsul Autorității Naționale de Integritate oferit liderului PDM, Pavel Filip, după ce acesta a declarat că ANI efectuează controale la comandă asupra unor membri ai partidului.

Mai mult decât atât, ANI susține că deciziile cu privire la verificările funcționarilor se fac după o analiză amănunțită a informațiilor despre aceștia și decid inițierea sau nu a unui control. Controlul este inițiat doar în cazul în care există bănuieli rezonabile, adaugă instituția într-un comunicat de presă.

„Înțelegem supărările unor demnitari, mulți dintre care se regăsesc în proceduri de control, de aceea, calificăm aceste declarații că fiind o nouă intimidare asupra activității inspectorilor de integritate și implicit a independenței instituției noastre”, transmite ANI.

Realitatea.md amintește că vineri, 22 ianuarie, liderul Partidului Democrat din Moldova, a declarat într-o conferință de presă că „Autoritatea Națională de Integritate este utilizată de către Igor Dodon drept bâtă politică pentru a lovi în cei care au avut demnitate de a nu-l susține pe fostul președinte în cadrul campaniei electorale din toamna anului 2020”.

Citeste tot despre: ANI, Pavel Filip, răfuieli politice
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.3300%
USD USD 17.4546 -0.1790%
RUB RUB 0.2368 -0.4205%
RON RON 4.3784 0.3392%
UAH UAH 0.6257 0.0160%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile