Logo Realitatea.md

ANI va efectua controale suplimentare pentru unele categorii de bugetari. Este vorba de deputați, judecători și funcționari publici de toate nivelurile

26 Mai 2020, 13:31 // Actualitate

Deputații, judecătorii din cadrul instanțelor judecătorești de toate nivelurile, conducătorii, adjuncții structurilor subordonate și funcționarii publici, de toate nivelurile, din cadrul subdiviziunilor Aparatului Primăriei municipiului Chișinău vor fi supuși obligatoriu din oficiu la controlul declarațiilor anuale de avere și interese personale depuse pentru anul 2019. O decizie în acest sens a fost semnată de către președinta Autorității Naționale de Integritate (ANI) Rodica Antoci.


Suplimentar, conform aceluiaș ordin, vor fi efectuate controale obligatorii, din oficiu, a declarațiilor anuale de avere și intereselor personale, selectate în mod aleatoriu, depuse pentru anul 2019 de către - procurorii din cadrul procuraturilor de toate nivelurile, membrii Guvernului Republicii Moldova, președinți și vicepreședinți de raioane, primari, viceprimari, pretori și vicepretori din cadrul autorităților publice locale, de toate nivelurile.

Inspectoratul de Integritate va prezenta spre aprobare către conducerea ANI – listele nominale ale subiecților vizați. Ulterior, aceste declarații de avere și interese personale vor fi repartizate aleatoriu către inspectorii de integritate pentru efectuarea controlului, prin intermediul sistemului informațional automatizat „e-Integritate”. Astfel,  fiecărui inspector de integritate îi va fi repartizat un număr de declarații de avere și interese. Săptămânal, inspectorii de integritate vor raporta despre rezultatele controalelor asupra tuturor declarațiilor de avere și interese personale atribuite.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0060 0.5640%
USD USD 17.0033 0.1585%
RUB RUB 0.2191 0.5507%
RON RON 4.1026 0.5441%
UAH UAH 0.5994 0.1002%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile