Logo Realitatea.md

ANRE a aprobat Regulamentul pentru operarea sistemului de distribuție închis al energiei electrice

11 Martie 2019, 15:55 // Economie

ANRE a aprobat Regulamentul privind sistemul de distribuție închis al energie electrice. Acesta va reglementa termenele și condițiile de racordare, deconectare, reconectare a instalațiilor de utilizare, precum și raporturile juridice dintre operatorul sistemului de distribuţie închis şi utilizatori privind contractarea și plata energiei electrice.

Foto simbol: pixabay.com

Documentul urmărește excluderea eventualelor abuzuri din partea operatorilor sistemelor de distribuție închise în raport cu utilizatorii sistemului de distribuţie închis. Totodată, va asigura evitarea unor neînţelegeri ce pot apărea în relaţiile dintre utilizatorii sistemului de distribuţie închis şi operatorii sistemelor de distribuție închise.

Problemele care urmează să fie soluționate sunt:

  • ajustarea cadrului normativ secundar la Legea cu privire la energia electrică;
  • implementarea în mod optim a prevederilor Legii cu privire la energia electrică în partea ce ţine de alimentarea cu energie electrică a utilizatorilor ale căror instalații de utilizare se află în zona geografică a operatorului sistemului de distribuţie închis sau în nemijlocita apropiere de sistemul de distribuţie închis, ori care se află în raporturi de muncă sau în alte raporturi similare cu proprietarul sistemului de distribuţie închis, etc.

Implimentarea proiectului în cauză nu necesită cheltuieli financiare şi alocarea mijloacelor financiare. Regulamentul privind sistemele de distribuție închise de livrare a energiei electrice poate fi găsit AICI.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6621 0.4727%
USD USD 17.7287 0.3634%
RUB RUB 0.2865 0.5616%
RON RON 4.1145 0.4492%
UAH UAH 0.7258 0.1794%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile