Logo Realitatea.md

ANRE, despre asigurarea activității stațiilor de alimentare cu produse petroliere

17 Martie 2020, 13:04 // Auto

A avut loc ședința ordinară a Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), la care au fost examinate mai multe subiecte. Pe ordinea de zi, au fost propuse spre examinare și aprobare mai multe subiecte ce țin de asigurarea activității stațiilor de alimentare cu produse petroliere. Printre acestea, membrii Consiliului au votat reperfectarea și prelungirea licențelor pentru activitățile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere pentru trei agenți economici.

Astfel, Agenția asigură respectarea prevederilor hotărârii nr. 8 din 15 martie 2020, a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, care stabilește necesitatea aprovizionării continue cu produse petroliere a consumatorilor.

În acest context, Agenția informează solicitanții și titularii de licențe că ANRE va procesa în continuare toate dosarele de licențiere în termenii stabiliți de lege depuse exclusiv prin sistemul informațional automatizat de gestionare electronică a actelor permisive SIA GEAP.

  • Măsuri de protecție

În legătură cu declararea de către Guvernul Republicii Moldova a Codului roșu la nivel național de epidemie cu COVID-19 în contextul evoluției situației epidemiologice pe teritoriul Republicii Moldova, în scopul protejării personalului, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) intervine cu o serie de măsuri de protecție:

  • Se sistează efectuarea controalelor de către angajații ANRE, audiența cetățenilor în cadrul ANRE, precum și recepționarea petițiilor, declarațiilor/cererilor de eliberare/prelungire/retragere/reperfectare a actelor permisive nemijlocit în incinta sediului ANRE.
  • Accesul în sediul ANRE este permis doar angajaților instituției și, cu titlu de excepție persoanelor terțe doar în caz de strictă necesitate.
  • Recepționarea de către Agenție a petițiilor de la cetățeni se va efectua prin intermediul poștei electronice a ANRE (anre@anre.md) sau la linia de informare (apel gratuit la numărul de telefon 0 8001 0008).
  • Recepționarea de către ANRE a declarațiilor/cererilor privind eliberarea/prelungirea/retragerea/reperfectarea actelor permisive va fi asigurată exclusiv prin sistemul informațional automatizat de gestionare electronică a actelor permisive SIA GEAP.

ANRE va reveni ulterior cu informații suplimentare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile