Logo Realitatea.md

Ansamblul „JOC” va beneficia de condiții mai bune pentru repetiții. Sala de balet va fi renovată

18 Februarie 2019, 14:40 // Societate

Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare „Joc” va beneficia de condiții mai bune pentru antrenament și repetiții, asta după ce Guvernul a alocat în jur de 1 milion 500 de mii de lei pentru reparația acoperișului și pardoselii din sala de balet.

Foto: mecc.gov.md

Astăzi, secretarul general de stat Igor Șarov a efectuat o vizită la sediul colectivului pentru a inspecta calitatea lucrărilor executate.

„Mă bucur că am reușit să rezolvăm probleme cu adevărat stringente, probleme cu care Ansamblul „Joc” s-a confruntat zeci de ani, pentru că era păcat ca unul dintre principalii promotori ai dansului și muzicii populare atât în țară, cât și peste hotare, una din ,,cărțile de vizită” a Republicii Moldova să nu beneficieze de condiții adecvate pentru dezvoltare. După numirea noului director – Aliona Baroncea-Strâmbeanu, membrii redutabilului colectiv coregrafic s-au ambiționat să înscrie o nouă pagină în glorioasa istorie a „Joc”- ului, în spiritul valorilor artistice promovate de marele maestru Vladimir Curbet”,  a menționat Igor Șarov.

În context, oficialul a discutat cu conducerea și membrii Ansamblului despre noile proiecte în care sunt implicați și care au menirea de a promova activ „Joc”- ul, printre acestea enumerându-se: organizarea unor turnee peste hotare, inclusiv un mare spectacol care va avea loc în această vară la Sala Palatului din București; invitarea unor cunoscuți coregrafi pentru a monta noi dansuri, dar și pentru a le restabili și reinterpreta pe cele din vechiul repertoriu; reînnoirea costumelor etc.

Totodată, menționăm că Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare „Joc” va susține spectacolul de încheiere a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor” din acest an, care va avea loc pe 10 martie în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3910 -0.4341%
USD USD 18.1998 0.0951%
RUB RUB 0.2832 0.2123%
RON RON 4.3158 -0.4888%
UAH UAH 0.6898 0.3054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile