Logo Realitatea.md

ANTA a efectuat controale în zona de frontieră pentru a identifica cazuri ilegale de transportare a pasagerilor, mărfurilor și coletelor

23 Iunie 2020, 13:54 // Auto

Inspectorii ANTA au efectuat acțiuni de control în zonele de fronetieră Sculeni, Leușeni și Giurgiulești pentru a depista cazuri ilicite în domeniul transportului rutier de persoane, mărfuri și colete.

Foto: ANTA

În cadrul acțiunilor de control întreprinse în perioada 17-21 iunie, au fost întocmite 35 de procese verbale pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane și mărfuri, inclusiv în regim de taxi. Pe aceste cazuri au fost aplicate amenzi, iar pentru 12 conducători auto a fost aplicată măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatelor de înmatriculare.

De asemenea, au fost documentate cazuri de transportare a mărfurilor indivizibile fără deținerea autorizației speciale pentru transporturile cu greutăți și/sau dimensiuni ce depășesc limitele admise, de depășire a masei totale maxime admise a autovehiculului, de transportare a încărcăturilor neacoperite cu prelată, de transport ilicit de mărfuri, dar și de încălcare a regulilor de transportare a mărfurilor periculoase. Total la acest capitol au fost întocmite 9 procese verbale și au fost aplicate amenzi.

În cadrul controlului privind efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii ocazionale s-a depistat, că operatorii de transport din România au admis încălcări ale prevederilor Acordului INTERBUS, prestând acest tip de servicii în lipsa contractului de transport cu beneficiarul sau cu grupul de persoane care a fost îmbarcat pe teritoriul altui stat decât cel în care operatorul de transport este stabilit, nerespectarea categoriilor serviciilor ocazionale de transport exceptate de la autorizare, etc.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile