Logo Realitatea.md

Apă-Canal Chișinău a găsit „vinovații”! Mirosul neplăcut din capitală, provocat de trei tone de resturi de pește

03 Septembrie 2019, 18:02 // Actualitate

Circa 3 tone de resturi de la pește au fost depistate în grătarele de la Stația de Epurare. Astfel, potrivit Apă-Canal Chișinău, mirosul neplăcut din capitală, înregistrat în ultima perioadă este cauzat de unii agenți economici care deversează în Stația de Epurare ape uzate cu concentrații maxim-adminisibile.

Pe parcursul zilei de ieri, specialiștii furnizorului de apă au efectuat mai multe controale la unii agenți economici. Prin urmare, la unul din agenții economici care se ocupă cu prelucrarea peștelui au fost depistați chiar în sistemul de canalizare resturi de pește. Este vorba de S.R.L. „Slavena Lux”, situat pe str. Valea Bâcului 1/1.

Totodată, un alt agent economic care, potrivit Apă-Canal Chișinău, se face vinovat de situația creată este și S.R.L. „Zernoff”.

„În acest context, specialiștii ACC vor estima prejudiciile aduse sistemului de canalizare și SE. Mai mult, cei vinovați de situația creată vor fi pedepsiți. De asemenea, verificările agenților economici și prelevarea probelor vor continua și în următoarele zile. Responsabilii furnizorului de apă estimează că lista agenților economici vinovați de situația creată va crește”, se arată într-un comunicat al Apă-Canal.

Amintim că, în baza informațiilor publicate în presă, Procuratura Generală s-a autosesizat pe cazul mirosului neplăcut ce persistă în Chișinău și poluarea râului Bâc și a dispus inițierea a două procese penale pentru elucidarea complexă a circumstanțelor, identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate.

În cadrul investigațiilor, procurorii vor solicita și opiniile organelor de control de stat, pentru ca acestea să se pronunțe, în limita competențelor lor, asupra existenţei sau nu a încălcării legislației din domeniu şi prejudiciului cauzat prin încălcare.

Vedeți și: Deși „sesizată”, s-a „autosesizat”! Procuratura Generală va investiga situația privind mirosul neplăcut din capitală

Foto: acc.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5696 0.5741%
USD USD 17.6645 0.6467%
RUB RUB 0.2849 -0.0702%
RON RON 4.0961 0.6042%
UAH UAH 0.7245 0.6110%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile