Logo Realitatea.md

Apă-Canal Chişinău avertizează: Protejați apometrele de îngheț. Reguli și recomandări!

12 Ianuarie 2019, 11:16 // Societate

S.A. „Apă-Canal Chişinău” reamintește gestionarilor fondului locativ și consumatorilor casnici despre necesitatea izolării termice a locurilor de amplasare a instalațiilor de contorizare. Aceasta în contextul prognozei meteorologilor care au anunţat, pentru acest weekend, temperaturi scăzute pe timp de noapte.

Foto: Apă-Canal Chișinău

S.A. „Apă-Canal Chişinău” sugerează consumatorilor să termoizoleze regulamentar gurile de acces la revizii, reţelele interioare de canalizare şi branşamentele.

În această ordine de idei, menționează că, potrivit Regulamentul cu privire la serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare, punctul de delimitare a instalațiilor interne de apă la blocurile locurile locative, se stabilește la ieșirea din contorul instalat în subsolul blocului locativ, iar la consumatorii casnici, punctul de delimitare se stabilește la ieșirea din contorul instalat în căminul de branșare, amplasat în limita teritoriului consumatorului. 

Prin urmare, atât gestionarii fondului locativ, cât și consumatorii casnici din municipiul Chişinău sunt obligaţi să întreprindă toate măsurile necesare pentru asigurarea protecţiei contorului de apă la locul de montare şi a vanelor ce echipează branşamentul. 

Pentru evitarea unor avarii, precum şi a unor cheltuieli inutile, S.A. „Apă-Canal Chişinău” protejează contoarele de apă rece prin izolarea cu materiale speciale a branşamentelor şi a apometrului, lăsând liber doar cadranul de citire a datelor de consum de apă. De asemenea, capacul de acces care închide căminul este foarte bine ermetizat. 

În cazul în care aceste măsuri nu vor fi respectate, există posibilitatea de îngheţ, mai ales pe timp de noapte, când consumul este mai mic. În cazul în care nu veți îndeplini condițiile solicitate, operatorul își declină responsabilitatea pentru sistarea ulterioră a furnizării serviciilor de alimentare cu apă, ca urmare a înghețării instalațiilor de contorizare.

Citeste tot despre: Apă-Canal Chişinău, apometre, îngheț
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1921 0.4579%
USD USD 17.4521 0.2130%
RUB RUB 0.2364 -0.1267%
RON RON 4.3476 0.4482%
UAH UAH 0.6167 0.0324%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile