Logo Realitatea.md

Apare un al doilea denunțător în cazul anchetei în care este implicat Donald Trump

07 Octombrie 2019, 10:39 // În lume

Un al doilea denunțător a apărut în cazul anchetei parlamentare din SUA în care este implicat președintele american Donald Trump, potrivit avocaților care îl reprezintă pe primul.

Mark Zaid a declarat pentru ABC News că a doua persoană este, de asemenea, un oficial de informații, scrie Digi24.ro.

Casa Albă nu a comentat informaţia. Trump a respins în mod repetat denunţul inițial.

Nu s-au făcut publice detalii despre denunţul celei de-a doua persoane. Cu toate acestea, Zaid a spus că denunțătorul are cunoștințe de primă mână despre acuzațiile asociate conversaţiei telefonice pe care Trump a avut-o cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe 25 iulie.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o anchetă parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Trump a denunţat în repetate rânduri ancheta care ar putea conduce la demiterea sa, apreciind că este vorba de un act de hărţuire prezidenţială” și o „vânătoare de vrăjitoare”.

CITEȘTE ȘI:

Cine este denunţătorul care a dezvăluit conversaţia scandaloasă a lui Trump cu Zelenski (presă)

Procedura de destituire a preşedintelui SUA: Trump denunţă o "lovitură de stat"

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile