Logo Realitatea.md

Apel-surpriză! Un grup de inițiativă al PCRM a propus schimbarea conducerii partidului

20 Martie 2019, 20:00 // Politica

Un grup de iniţiativă al Partidului Comuniştilor (PCRM) vine cu propunerea către colegi de a schimba conducerea partidului, transmite Agenția Infotag cu referire la un oarecare apel care a apărut azi prin presă.

În apel se menţionează că „PCRM trece prin cea mai dificilă perioadă din istoria sa de 25 de ani şi se află în cea mai profundă criză sistemică”. De asemenea, se menţionează că în partid s-a format o criză ideologică, organizațională, de personal și financiară.

„Partidul nu ține pasul cu schimbările dinamice care se produc în faţa noastră în societate, în țară, în lume, nu răspunde provocărilor timpului și nu generează decizii politice adecvate și moderne. Managementul partidului nu corespunde cerințelor extrem de înalte. Structura partidului nu este îmbunătățită”, spun autorii apelului.

În opinia lor, partidul se confruntă cu o lipsă acută de personal, capabil să promoveze ideile PCRM și să conducă organizațiile de partid, iar „o ruşine reală” este faptul că, pentru prima dată în întreaga istorie a partidului, PCRM nu și-a putut înainta candidații la funcția de primar în cele mai mari orașe din Moldova – Chișinău și Bălți .

Autorii apelului subliniază faptul că criza sistemică din partid nu a apărut brusc, deoarece premisele sale au devenit din ce în ce mai vizibile pe an ce trece. Printre membrii partidului se discuta şi mai înainte problema instaurării unui stil autoritar de conducere, precum și faptul că opinia unei persoane domina asupra poziției bine întemeiate a organelor de partid colegiale.

„Oamenii care nu sunt capabili să conducă partidul în condiții moderne dificile și care s-au compromis cu fapte nesăbuite ar trebui să fie înlăturate de la conducerea PCRM. Pentru aceasta, trebuie desfăşurat un congres extraordinar al partidului la cererea a cel puțin jumătate din comitetele raionale, conform statutului PCRM. De aceasta trebuie să se ocupe un comitet organizatoric de inițiativă, pe care trebuie să-l creăm în regim de urgenţă”, se spune în document.

Documentul ar fost citit la ședința activului orăşenesc de către președintele organizației de veterani a sectorului Ciocana, Anatolii Podoprigora.

Deocamdată, nici liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, nici Serviciul de presă a PCRM nu a venit cu o reacție în acest sens.

CITEȘTE ȘI:

PCRM nu a intrat în Parlament... Voronin, în ziua alegerilor: Cum veți vota, așa și veți trăi

PCRM, mesaj extrem după ce au pierdut alegerile: Ați condamnat țara la dezastru. Să nu vă mai plângeți, când veți muri de foame în singurătate

(VIDEO) Voronin explică de ce nu a candidat pe o circumscripție uninominală și de ce PCRM nu a intrat în Parlament

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6937 0.5207%
USD USD 18.1755 -0.1544%
RUB RUB 0.2899 0.3809%
RON RON 4.3838 0.6105%
UAH UAH 0.6932 -0.1297%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile