Logo Realitatea.md

Apple lansează o nouă serie de AirPods! Ce modificări aduc producătorii

21 Martie 2019, 11:11 // Tech

Apple a lansat o versiune nouă de Apple AirPods. Schimbările vizuale nu sunt evidente, dar vin la pachet cu niște upgrade-uri importante. A doua generație a căștilor nu te uimește cu un design revoluționar și nici măcar cu schimbări de culoare. În schimb, introduce câteva particularități care te vor încânta, mai ales dacă ai dezvoltat o afinitate pentru încărcarea wireless a gadgeturilor din portofoliu.

În cazul în care te gândeai să-ți cumperi o pereche de Apple AirPods, acum ar fi momentul să o faci. Compania a anunțat o versiune modernizată a căștilor ce poate fi achiziționată, opțional, cu o carcasă compatibilă cu standardul de încărcare wireless Qi. În mod implicit însă, căștile vor veni fără și te costă 160 de dolari, la fel ca înainte. În acea situație, le vei încărca printr-un port Lightning, la fel ca cel pe care îl ai pe iPhone, transmite PlayTech.

Versiunea compatibilă cu încărcarea wireless costă 200 de dolari. Dacă ai deja o pereche de AirPods și îți propui să le faci compatibile cu încărcarea wireless, ai această posibilitate. Este suficient să cumperi noua carcasă Qi cu ”doar” 80 de dolari. Aceea are și ea un port Lightning, pentru momentele în care nu ai în preajmă un încărcător wireless.

În schimb, noua generație de căști vine și ea cu câteva particularități noi. Dacă te încântă să folosești asistentul virtual Siri, acela este disponibil acum fără să apeși pe niciun buton. Este suficient să spui Hey Siri, după care să-ți formulezi comanda, iar răspunsul îl vei primi în căști. Înainte, era nevoie de un dublu tap pe una dintre căști, pentru a iniția aceeași comandă.

Dacă folosești căștile cu mai multe echipamente simultan, un MacBook și iPhone, de exemplu, tranziția între ele este de două ori mai rapidă. Ca un ultim upgrade care se va reflecta într-o distanță de funcționare mai mare și o autonomie sporită, noile AirPods au făcut tranziția la Bluetooth 5.0, de la 4.2. În practică, acesta te ajută să vorbești cu 50% mai mult la telefon cu o singură încărcare. În total, împreună cu carcasa, ajungi la o autonomie de 24 de ore pentru noile Apple AirPods.

Citeste tot despre: AirPods, AirPods 2, Apple
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile