Logo Realitatea.md

Apple se lansează în televiziune! Cât ar putea costa abonamentul

21 August 2019, 09:27 // Tech

Apple va lansa în luna noiembrie serviciul Apple TV+ și va concura pe piața streamingului video cu giganții din divertisment cum ar fi Netflix, Amazon sau Disney, transmite Ziarul Financiar.

Foto simbol: thenextweb.com

Astfel, compania urmăreşte ca până în 2020 să genereze 50 de miliarde de dolari din serviciul de streaming.

Chiar dacă gigantul nu a oferit încă niciun detaliu despre preţul abonamentelor pentru serviciul de televiziune, există zvonuri care susţin că acesta ar putea ajunge la circa zece dolari.

Potrivit surselor familiarizate cu situaţia, dar care au preferat să rămână anonime din cauza faptului că informaţiile oferite nu sunt încă publice, Apple TV va oferi în primă fază o gamă limitată de show-uri, urmând ca în următoarele trei luni de la lansare oferta să se diversifice.

Astfel, Apple TV+ va fi unul dintre cele cinci servicii digitale oferite de producătorul iPhone pentru care clienţii vor fi nevoiţi să contracteze şi să plătească abonament.

Printre serviciile digitale Apple se numără Apple Music, Apple Arcade, Apple News+ şi iCloud. Apple generează venituri şi din servicii precum Apple Care sau Apple Pay, iar cea mai recentă sursă de venit a companiei ar putea fi Apple Card.

Dacă preţul abonamentului AppleTV va fi de 10 dolari, atunci serviciul de televiziune ar putea deveni cu uşurinţă unul dintre cele mai scumpe servicii de televiziune lansate de marile companiile americane, care au pus ochii pe industria de divertisment. Amazon percepe un preţ de 9 dolari pentru abonamentul la Amazon Prime, serviciul de televiziune al gigantului din e-commerce. Preţul pentru un abonament Disney +, serviciul de televiziune pe care compania din industria cinematografica îl va lansa în noiembrie, va fi de doar 7 dolari, mai scrie Bloomberg.

Apple va investi în conţinutul Apple TV 6 miliarde de dolari, iar suma iniţială destinată producţiei de conţinut pentru primul an era de 1 miliard de dolari.

Citeste tot despre: apple tv+, tech, televiziune
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile