Logo Realitatea.md

Apropiatul lui Dodon, Petru Corduneanu va exercita atribuțiile de director al Poliției de Frontieră. A fost prezentat colectivului în uniforma SPPS

19 Ianuarie 2021, 17:33 // Actualitate

Fostul deputat socialist și apropiat al lui Igor Dodon Petru Corduneanu, în grad de general-maior, nu doar va fi șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, dar și, în lipsa unui șef al instituției, va exercita atribuțiile funcționale de șef interimar al Poliției de Frontieră. Acesta a fost prezentat azi efectivului de către ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Pavel Voicu. Potrivit pozelor oferite de IGPF, acesta purta uniforma Serviciului Pază și Protecție de Stat, chiar dacă după plecarea sa de la SPPS a fost și Comandant adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri.

foto: border.gov.md

Potrivit IGPF, începând de astăzi, 19 ianuarie, prin ordinul cu privire la personal a ministrului Afacerilor Interne la conducerea Poliției de Frontieră a fost numit generalul-maior Petru Corduneanu. Evenimentul a avut loc la sediul instituției cu participarea echipei manageriale a Direcțiilor generale și a subdiviziunilor din subordine.

În debutul ședinței, Pavel Voicu a salutat „efortul polițiștilor de frontieră în realizarea misiunilor privind securitatea statului și siguranța cetățeanilor Republicii Moldova”. „Mă bucură faptul că în ciuda provocărilor din 2020 ați reușit să înregistrați rezultate bune. Desigur că mereu este loc de mai bine. Important este să conștientizăm aspectele unde mai avem de lucru și să ne implicăm un pic mai mult pentru rezultatele care într-adevăr contează. Cu toată responsabilitatea am semnat ordinul de numire în funcție a domnului Petru Corduneanu. Am așteptări obiective ca de fiecare dată și am toată încrederea că o să reușim în domeniile de activitate. Vă doresc mult succes în continuare, perseverență și implicare”, a conchis ministrul Afacerilor Interne.

La rândul său, noul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a mulțumit pentru încrederea primită și a asigurat că va oferi tot suportul necesar pentru cele mai bune rezultate în activitatea de frontieră.

După evenimentul de numire în funcție, Petru Corduneanu a avut o ședință cu șefii Direcțiilor generale, Secțiilor și subdiviziunilor din subordine. Inițial dumnealui a comunicat detalii privind vasta experiență proprie și a menționat despre importanța păstrării spiritului de echipă: „Să fie foarte clar faptul că nu am venit pentru carieră. Sunt conștient de responsabilitatea care mi s-a încredințat, este o provocare pentru mine și cu siguranță am nevoie și eu la rândul meu de susținerea dumneavoastră. Îmi doresc să menținem sau să îmbunătățim pe alocuri mediul de lucru, sunt foarte deschis pentru orice discuție așa că nu ezitați să mă contactați. Instituția de frontieră are nevoie de continuitatea activităților de bază, iar de lucru este foarte mult. Nimic imposibil, totul depinde de noi, am toată încrederea că noi putem fi cea mai responsabilă echipă. Multă sănătate și gânduri bune”, a încheiat noul șef adjunct al IGPF, Petru Corduneanu.

Foto: border.gov.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile