Logo Realitatea.md

Șapte funcționari din cadrul „Pantera” au trecut cu succes testul bărbăției, obținând dreptul de a purta „Bereta Purpurie” (FOTO)

14 Octombrie 2019, 13:44 // Societate

Doar șapte din 22 de funcționari din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera” au trecut cu succes prin „apă și foc”, la propriu și la figurat, fiind antrenați în tradiționala competiție - dreptul de a purta „Bereta Purpurie”, organizată la poligonul din comuna Goian, municipiul Chișinău.

Acțiunea a prevăzut un marş în forţă pe o distanţă de zeci de km, pe parcursul căruia au fost susţinute un şir de probe pentru testarea rezistenţei şi abilităţilor profesionale ale funcționarilor: proba de alpinism; trecerea unui teren accidentat, executarea tragerilor; lupta corp la corp; trecerea pistei cu obstacole, și altele.

În urma probelor, 7 dintre cei 22 de funcționari au făcut față încercărilor, reușind să obțină dreptul de a purta „Bereta Purpurie”, simbol al bărbăției și eroismului. 

Participanții au fost felicitați de conducerea DDS „Pantera”.

Dreptul de a purta „Bereta Purpurie” reprezintă titlul de onoare al subdiviziunii cu destinație specială, dar și cel mai dificil test în care sunt antrenați funcționarii detașamentului, care sporește pregătirea fizică și cultivă spiritul de patriotism.

DDS „Pantera” este o subdiviziune subordonată a Administrației Naționale a Penitenciarelor, fondată în 1991. Sarcinile primordiale ale detaşamentului rezidă în prevenirea şi reprimarea săvârşirii infracţiunilor şi a altor fapte ilicite în cadrul sistemului administrației penitenciare, asigurarea siguranței deţinuţilor şi menţinerea ordinii publice.

Foto: anp.gov.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile