Logo Realitatea.md

Argumentul noului premier de ce în Guvern se regăsește o singură femeie (VIDEO)

14 Noiembrie 2019, 15:52 // Politica

În noul Guvern Chicu se regăsește o singură femeie - ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, cu excepția, bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah, care deja este membră a Cabinetului de miniștri. Prim-ministrul nou desemnat, Ion Chicu, a comentat din ce cauză nu este respectată proporționalitatea de gen, în actualul Cabinet de miniștri.

Astfel, premierul spune că a selectat miniștrii în baza criteriului de „profesionalism”, dar și a faptului că, o bună parte din ei i-au fost colegi în fostele activități pe care le-a desfășurat.

„Cu majoritatea colegilor din Guvern sunt cunoscut încă din 2005, activând la diferite instituții, ministere. Le cunosc capacitățile, devotamentul față de țară și spiritul de echipă pe care l-au manifestat în diferite situații”, a spus Chicu.Totodată, prim-ministru a declarat că aceștia au fost selectați și în baza criteriului de „devotament”.

De menționat că, 6 miniștri, inclusiv premierul sunt foști membri și consilieri prezidențiali, fapt ce demonstrează faptul că acest guvern ar fi unul „prezidențial”.  „Nu este un Guvern al președintelui țării, chiar dacă se regăsesc câțiva consilieri prezidențiali”, a afirmă Chicu.

Cât despre faptul că o singură femeie se regăsește în Guvern, Chicu a concretizat că urmează în celelalte funcții să fie numite mai multe persoane de gen feminin.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.3539%
USD USD 17.3212 -0.1107%
RUB RUB 0.2742 0.5501%
RON RON 4.0350 0.3681%
UAH UAH 0.7352 0.0272%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS