Logo Realitatea.md

Așa-zisul ministrul de la Tiraspol a explicat ce-s cu imaginile în care apare pe aeroportul de la Chișinău

17 Septembrie 2019, 07:44 // Actualitate

Pretinsul ministru de interne de la Tiraspol, Ruslan Mova a confirmat pentru Deschide.md că el era bărbatul din imaginile video de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), care a trecut lejer prin AIC, însoțit de un polițist de frontieră. Într-o convorbire telefonică Mova a comunicat detalii privind actele în baza cărora a traversat frontiera, destinația spre care se îndrepta, și a explicat de ce a avut parte de o primire specială la aeroportul nostru.

(VIDEO) Un așa-zis ministru separatist, privilegiat pe aeroport. A trecut frontiera fără verificări cu un polițist. Reacția MAI

Mova a insistat că a respectat absolut toate procedurile de traversare a frontierei.

„Într-adevăr în acel video sunt eu. Într-adevăr eu am plecat peste hotare. Polițistul nu mi-a facilitat trecerea, el doar a mers împreună cu mine. 90% din polițiștii care lucrează la Aeroport îmi sunt cunoscuți, dar aceasta nu are nicio legătură cu atribuțiile noastre de serviciu. Sunt cunoscut cu ei chiar înainte de a deveni ministru de interne. Despre ceea ce s-a întâmplat... cum să vă explic, noi trăim într-un stat mic și mulți oameni se știu între ei. În plus, polițiștii deja mă cunosc personal și nu e nevoie de un control minuțios, inclusiv a actelor în baza cărora eu traversez frontiera. Ei toți mă cunosc foarte bine, fiindcă eu merg des în străinătate prin Aeroportul Chișinău”, a spus Mova.

Pretinsul ministru de interne din stânga Nistrului a mai spus că este foarte important să știm că acel video este rupt din context: „În primul rând nu era rând și în video nu este arătat cum eu am trecut controlul și toate procedurile legale. Cereți video integral și o să vă convingeți că am respectat toate formalitățile”.

Acesta a confirmat că ministrul de Interne de la Chișinău, Andrei Năstase, a vizitat recent orașul Bender, însă nu a avut nicio întrevedere cu el: „Nu m-am întâlnit cu domnul Andrei Năstase, dar este adevărat că dumnealui a vizitat comisariatul de poliție din orașul Bender. Eu sunt membru al CUC și noi am fost înștiințați că el va veni acolo”.

Așa-zisul ministru de interne de la Tiraspol este convins că destabilizarea situației în regiune este motivul pentru care a fost scurs acest video în presă.

„Jurnaliștii nu au putut face rost de acest video. Serviciile care activează la Aeroport au tăiat acest video și l-au dat jurnaliștilor și acum căutați întrebarea cine stă în spatele la aceasta? De fapt nu a existat nicio problemă, documente valabile am avut, controlul l-am trecut, bilet am avut, deci este o problemă artificială, creată de cei care vor să destabilezeze situația în regiune”, susține Mova.

El a mai comunicat că traversează frontiera noastră în baza pașaportului Federației Ruse: „Nu am pașaport moldovenesc. Am trecut frontiera cu pașaportul rusesc și cu permisul de ședere pe care-l dețin. Eu m-am născut pe teritorul RSSM și dețin permis permanent de ședere”.

Așa-numitul oficial transnistrean cunoaște că în cadrul MAI de la Chișinău există o anchetă internă pe acest caz și așteaptă rezultatele ei pentru ca toți să se convingă că „nu s-a întâmplat nimic în afara legii”.

Întrebat de către sursa citiată, unde se îndrepta și cu ce scop, Mova a spus că pleca în Elveția cu escală în Frankurt, evitând să spună și care a fost scopul vizitei. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3962 0.0000%
USD USD 17.5906 0.0000%
RUB RUB 0.2716 0.0000%
RON RON 4.0831 0.0000%
UAH UAH 0.7171 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile