Logo Realitatea.md

Șase laptopuri și 140 de tablete pentru elevii și cadrele didactice din Republica Moldova, donate de Ambasada Turciei

28 Octombrie 2020, 16:15 // Societate

Tehnică de calcul în valoare de 27 de mii de euro a fost donată Ministerului Edcuației, Culturii și Cercetării (MECC) de către Ambasada Turciei în Republica Moldova. Cele șase laptopuri și 140 de tablete urmează a fi distribuite elevilor și cadrelor didactice.

foto: mecc.gov.md

Evenimentul de transmitere a tehnicii de calcul a fost organizat azi, 28 octombrie, la Ambasada Turciei în Moldova, în prezența ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov și Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova E. S. Gürol Sökmensüer. Lotul de echipamente de tehnică calcul și comunicare a fost oferit cu titlul de asistență materială de către Ambasada Turciei în Republica Moldova, elevilor și cadrelor didactice din țara noastră.

Ministrul Igor Șarov a mulțumit Ambasadei Turciei în Republica Moldova pentru lotul de tehnică de calcul oferit subliniind faptul că acesta se pliază pe necesitățile sistemului educațional din Republica Moldova. „Cu siguranță că elevii, profesorii care vor utiliza aceste calculatoare sunt deja buni prieteni ai Republicii Turcia”.

Oficialul a adresat felicitări poporului turc cu ocazia „Sărbătorii Naționale a Republicii Turcia”, care este marcată la data de 29 octombrie.

La rândul său, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, E. S. Gürol Sökmensüer, a afirmat că acest ajutor oferit sistemului educațional reprezintă un exemplu al solidarității cu Republica Moldova – prieten și partener strategic al Republicii Turcia.

Amintim că în luna septembrie, Ambasada Turciei în Republica Moldova a donat 151 de tablete și 16 laptopuri pentru elevii și profesorii Gimnaziului din satul Ratuș, raionul Criuleni și 90 de tablete și 17 laptopuri Gimnaziului „I. Sîncu” din UTAG. Totodată, în cadrul Forumului Internațional de Investiții din Găgăuzia au fost donate 120 de tablete și 6 laptopuri pentru elevi și cadre didactice din regiune.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.0000%
USD USD 17.2289 0.0000%
RUB RUB 0.2279 0.0000%
RON RON 4.2084 0.0000%
UAH UAH 0.6057 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile